Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Забезпечення соціального захисту дітей на території Павлівської об’єднаної територіальної громади

Дата: 15.02.2018 09:27
Кількість переглядів: 885

Фото без опису

Діти починають з того, що люблять батьків. Потім вони судять їх. І майже ніколи не прощають їм. (Оскар Уайльд). Ці слова повинні добре пам’ятати батьки, які  не  бажають виконувати батьківські обов’язки стосовно дітей. Законодавчі акти України визначають, що батьки зобов’язані піклуватись про своїх дітей.

        З метою виявлення сімей, які неспроможні або не бажають виконувати виховні функції стосовно дітей, 14 лютого 2018 року, провідним спеціалістом гуманітарного відділу Павлівської об’єднаної територіальної громади Валентином Радзівілом,  начальником служби у справах дітей Жанною Гринюк,  дільничим інспектором Іваничівського ВП Горохівського ВП ГУНП України у Волинській  області Іриною  Остратюк проведено рейд-виїзд на територію с. Завидів.  Під час проведення профілактичного заходу обстежено умови проживання дітей у 4-х сім’ях, які потрапили у складні життєві обставини. В сім’ї ромів Ю. з’ясовано, що двоє дітей шкільного віку не відвідували навчальний заклад. Зі слів батьків, діти хворі, проте зовнішній вигляд дітей задовільний. Матері дітей роз’яснено положення статті 6 Закону України «Про загальну середню освіту».

          Також виявлено, що в багатодітна мати  М. та її співмешканець мали ознаки алкогольного сп’яніння, продукти харчування наявні в мінімальній кількості, зварені страви для дітей відсутні.  Матір дітей попереджено про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків, роз’яснено підстави вилучення дітей із сім’ї, дано термін для придбання необхідних продуктів харчування для дітей  до 20.02.1018 року.

            В  ході  проведення рейду  з’ясовано, що  в 2-х сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах, батьки протягом тривалого часу не вживають алкогольні напої, намагаються виконувати рекомендації та поради працівників соціальних служб та органів місцевого самоврядування, для дітей створені відповідні умови для проживання та розвитку, наявні продукти харчування, зварені страви. 

         Одночасно,   відповідно до вимог Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини,  обстежено умови проживання 2-х дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштованих в сім’ю опікуна.  Порушень законних прав та інтересів  статусних дітей не виявлено.

        За результатами обстеження умов проживання та виховання дітей у сім’ях  учасниками рейду складено відповідні акти.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь