Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Павлівській ОТГ навчаються писати проекти

Дата: 07.12.2017 10:48
Кількість переглядів: 979

Фото без опису

 

Реформа децентралізації відкриває нові можливості для розвитку сільської місцевості. Цей процес, який охопив всю країну, підвищує відповідальність місцевої влади, сприяє місцевому економічному розвитку, підвищує ефективність послуг на місцевому рівні, а також, що не менш важливо, сприяє участі громадян в управлінні державою. Тепер кожен може брати безпосередню участь у покращенні добробуту свого села, своєї громади.

З метою підвищення обізнаності жителів Павлівської ОТГ про можливості, які відкрилися у ході проведення реформи децентралізації, у селі Павлівка представниками громадської організації «МЕТА-ПЛЮС» Оксаною Стасюк та Вікторією Сливкою було організовано тренінг по написанню проектів. На захід у ролі експерта було запрошено Бориса Карпуса, виконавчого директора Фонду Ігоря Гузя «Прибужжя», який ознайомив усіх присутніх із основними складовими проектних заявок, на що варто звертати увагу в оголошеннях про конкурс, надав інформацію про діючі конкурси, а також інтернет-ресурси, на яких регулярно оновлюється інформація про ці конкурси, про значення громадських організацій в об’єднаних громадах. Протягом одного тренінгу неможливо навчитися писати проекти. Тому цей захід більше мав інформаційне наповнення. Це був перший крок жителів громади до усвідомлення значущості написання проектів та залученості до змін, які відбуваються у громаді. Як каже Борис Карпус, «…головне, передати людям запал та бажання пересилити себе. Почати писати проекти. А можливостей зараз просто – «вагон і маленький візочок»: фонди, гранти, бюджети участі, конкурси.»

В Павлівській ОТГ розуміють, що справа розвитку власних територій – у руках активу громади. Тому представники шкіл, дитячих садочків, закладів культури, бібліотекарі та просто небайдужі люди взяли активну участь у заході. Обговорення щодо ідей написання проектів не припинялися й під час кави-паузи.

На тренінгу також був присутній Джонатан Памел, волонтер Корпусу Миру (неполітична, нерелігійна організація, в Україні свою діяльність розпочала у травні 1992 року), який нещодавно розпочав свою службу у Павлівській громаді.

Проведення тренінгу із проектного менеджменту було організовано у рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), до реалізації якого на території Павлівської ОТГ долучилися представники громадської організації «МЕТА-ПЛЮС» та працівник місцевої бібліотеки. Проект виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). #USAID #PULSE #IREX #АМУ #ПУЛЬС.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь