Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Жителі Самоволі Іваничівського району виступили проти вивезення лісу через село

Дата: 27.02.2017 12:37
Кількість переглядів: 1309

21-го лютого у селі Самоволя відбулася зустріч лісничого Павлівського лісництва ДП “Володимир-Волинське ЛМГ” Миколи Конона із жителями села. Прибули також голова Павлівської громади Андрій Сапожник та його заступник Ніна Петренко.

Напередодні жителі села стривожилися тим, що лісництво вивозить деревину великоваговими автомобілями дорогою, яка іде через село, що руйнує асфальтове покриття. Питання так гостро постало ще й тому, що пустили заморозки і дорога стала ще більш вразливою до руйнування.  Сільський депутат Оксана Ткачова зателефонувала у сільську раду з вимогою зустрічі і розв’язання проблеми, бо жителі налаштовані блокувати дорогу і не дати проїхати великоваговим машинам, навантаженими лісом.

Заступник сільського голови Ніна Петренко, яка займалася цим питанням і організовувала зустріч запропонувала вислухати обидві сторони.

Лісничий Микола Конон розповів присутнім, як працює лісництво, проводяться основні рубки і рубки догляду, а також про реалізацію деревини населенню за їхніми заявами, через аукціон підприємствам та підприємцям, про сплату податків, які надходять у бюджет Павлівської сільської ради, про перспективу будівництва лісових доріг, які з’єднають села Самоволя – Грушів -Трубки.

— Ведення лісового господарства ведеться згідно лісового впорядкування. Розписано скільки ми маємо провести рубок. На цей рік у нас заплановано провести рубок головного користування об’ємом 6.5 тисячі кубометрів деревини і рубок догляду об’ємом 3 тисячі кубометрів. Заготівля деревини рівномірно розбита по кварталах. Думали, що зима ще трохи протягнеться довше і ми встигнемо вивезти. Почалася плюсова температура, розмерзлося і ми вже мали припинити вивозку лісу важким транспортом. Мали грузити на трактор, а тоді перегружати на великі машини. Я вчора просив, щоб громада пропустила ще цю одну машину. А далі ми будемо вивозити  трактором, він бере 5-6 кубів, а це 5 тонн, і перегружати на господарському дворі. Там осталось ще 250-300 кубів. Але мені сказали, що машину будуть блокувати, – повідомив Микола Петрович.

Уже добу жителі села обговорювали цю проблему і категоричні у тому, щоб навіть ця машина з лісу їхала завантаженою селом до виїзду на центральну дорогу. А також уточнили, де це, на господарському дворі, буде перевантаження деревини.

— Ні, ми проти. Чому б вам не вивозити цю деревину на  центральну дорогу, до зупинки. З господарського двору знов ж виїжджаєте на дорогу села. А там ще два мости. І їх стан нас тривожить. Особливо другий, асфальт сповзає з дороги. Хто нам їх полагодить, коли зруйнується? Ми маємо цю дорогу і маємо ії берегти. Давайте поїдемо, подивимось. І ви самі побачите, –запропонувала Оксана Ткачова.

Сільський голова Андрій Сапожник  погодився з жителями села, що вони мають берегти дорогу, але ідея перевантажувати деревину біля зупинки, на дорозі, де немає майданчика і може створити аварійну дорожню ситуацію не є правильною. Та запропонував знайти компроміс у цій проблемі.

Була пропозиція почекати поки підсохне земля, а тоді вивозити. Проте Микола Конон повідомив,що чекати не можуть. Вони працюють за планом. Має бути реалізація продукції, мають сплачуватися податки. Люди мають отримувати заробітну плату.

Проте громада стояла на своєму: великовагову машину, вантажену лісом люди не пустять дорогою села.

То ж прийняли пропозицію поїхати і подивитись стан мостів. Повернувшись назад до людей з оглядин моста лісничий Микола Конон сказав, що питання знімається і він пристає на вимоги громади. Деревину будуть вивозити з лісу трактором і перевантажувати її на великогабаритні машини за межами населеного пункту. Цим місцем стала дорога на в’їзді у розсадник Павлівського лісництва.

На пропозицію сільського голови Андрія Сапожника визначитись із головними проблемами села, які будуть вирішуватись за кошти, які надійдуть громаді на розвиток, уже першим постало питання ремонту дороги і мостів у селі. Жителі села скористалися нагодою і з’ясували для себе ряд питань, на які відповідь давали сільський голова Андрій Сапожник та заступник Ніна Петренко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь