Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Тиждень української мови у Павлівському ліцеї

Дата: 28.02.2018 15:24
Кількість переглядів: 1003

 Фото без опису

     З 19 лютого по 26 лютого 2018 року у Павлівському ліцеї був організований і проведений вчителями української мови та літератури «Тиждень української мови та літератури», у якому активну участь взяли як педагогічні працівники так і здобувчі освіти. 
     Тиждень розпочали з лінійки, де оголосили план проведення та організували круглий стіл. Кузьмич Л.П підбила підсумки участі учнів у олімпіадах і конкурсах. Хомін Н.М провела відкритий урок-проект з позакласного читання з української літератури у 6- Б класі та акцію «Читати – це круто!», а Рибіцька Н.К. організувала виставку новинок української літератури. 
      Для кожного народу мова – найбільший скарб, одне з багатьох див створених людиною. Вона відзеркалює душу народу, його історію. 
    21 лютого учні та вчителі закладу освіти відзначили Міжнародний день рідної мови. Було проведено літературно-музичну композицію «Мова – духовне багатство народу», яку підготували учні 8, 9 класів під керівництвом Кузьмич Л. П. На святі лунали пісні, легенди, гуморески Остапа Вишні, Павла Глазового, вірші Тараса Шевченка, Лесі Українки, уривок із твору «Сватання на Гончарівці» Г. Квітки- Основ’яненка. Кузьмич Л.П зі своїми учнями організувала виставку «Таємнича мова предків», конкурс учнівських ілюстрацій до прочитаних книг та написали диктант «Рідна мова». Далі естафету по написанню диктанту перейняли учні 10, 11 класів під керівництвом Парфенюк Т.М. Захід «Мова – духовне багатство народу» провела Парфенюк Т. М. з учнями 10 класу. Лукашук В.П. з учнями 7 класу провела цікаву вікторину «Подорож у Країну мовознавства». Фінальним акордом був захід «Ти себе українкою звала», який організувала Шпачук В.В.
   Отож, усією шкільною спільнотою складено шану рідній мові. Учні та вчителі змогли проявити свої творчі та розумові здібності, яскраво продемонстрували великий патріотизм до рідного слова, української землі!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь