Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗАХІД В РАМКАХ ПРОЕКТУ ПУЛЬС «ІНФОРМАЦІЙНА ПОДОРОЖ СЕЛАМИ ПАВЛІВСЬКОЇ ГРОМАДИ»

Дата: 04.05.2018 15:20
Кількість переглядів: 2614

Фото без опису

04 травня 2018 року в рамках проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», який виконується Асоціацією міст України в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в с.Колона відбувся  захід «Інформаційна подорож селами Павлівської громади».

Село Колона межує з Павлівською громадою, є рішення сесії про доєднання, є погодження області, на часі рішення ЦВК про довибори.  Жителів цього села постійно долучають до участі в різноманітних заходах через бібліотекарів, адже саме вони основні носії інформації про реформу децентралізації.

В Україні активно проходять реформи з децентралізації. Громади отримують більше повноважень та нові можливості. Проте від старої системи нам залишились у спадок недобудовані садочки, жалюгідні медичні заклади, заклади культури, які потребують ремонтів. Як зробити так, щоб були забезпечені  потреби усіх жителів громади? Куди рухатися далі? Усі питання задають собі ті, хто наважився на проведення реформ у своїх громадах. Такими словами розпочала захід бібліотекар села Павлівка Світлана Савчук.

Членкиня громадської організації «МЕТА-ПЛЮС» Марія Сапожнік розповіла, що умовами проекту передбачена спільна робота бібліотек та громадськості, яка спрямована на інформування та залучення населення до процесу реформ децентралізації.

Присутні жителі села переглянули відеосюжети про диванну демагогію, про децентралізацію на Волині та про успішні громади регіону.

Цікавим був виступ начальника відділу соціально-економічного розвитку, інвестицій та містобудування Оксани Стасюк. Вона розповіла про загальну характеристику об’єднаної територіальної громади, розроблення, затвердження та введення в дію Стратегії Павлівської громади на період до 2028 року. Особливо всіх зацікавили матеріали успіхів громади за 2017 рік, реалізовані проекти та залучені кошти.

У заході взяли участь працівники сільської ради: керуюча справами Олена Гусар, провідні спеціалісти гуманітарного відділу Олена Шумик та Валентин Радзівіло, бібліотекарі,  клубні працівники, члени «МЕТА-ПЛЮС».

Колонський сільський голова Людмила Лук’янчук та депутати підтримують процес децентралізації і очікують доєднання до Павлівської ОТГ.

Бурхливим було обговорення децентралізаційних проблем під час кави-брейк. Думки жителів розділялися, одні говорили про необхідність доєднання, а інші відносяться з пересторогою.

Реформа місцевого самоврядування стосується кожного, адже вона покликана сприяти підвищенню добробуту громадян. Наш спільний успіх залежить  від кожного з нас, від нашої поінформованості.

#USAID #PULSE #IREX #АМУ #ПУЛЬС. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь