Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Народний фольклорно-етнографічний колектив "Берегигя" БК с.Жашковичі побував на фестивалі весільних обрядів

Дата: 02.06.2018 21:13
Кількість переглядів: 1290

 

Фото без опису

2 червня, в Голобській громаді усі бажаючі могли побачити унікальне свято весільних обрядів. Кращі професійні колективи з різних куточків Волині демонстрували фрагменти сватання, випічки і прикраси короваю, розплітання коси, приїзду молодого, зустрічі невістки, викупу, покриття молодої тощо. Відтворив  фрагмент з обряду «Перезва»  народний аматорський фольклорно- етнографічний колектив «Берегиня» БК с.Жашковичі (керівник Наталія Мельничук). Учасники колективу майстерно показали другий день весілля, яке притаманне саме  жашковичівцям, за що були нагородженні найбільшими оплесками від глядачів, а молода обряду отримала титул «Міс молодуха фестивалю».

Протягом дня працювало  і весільне містечко, де знаючі майстрині   навчали створювати весільну атрибутику. Так, майстриня Алла Фіть з с.Радовичі  підготувала безліч  різноманітних  ляльок  на весільну тематику.

Усе менше на весіллях чути традиційних пісень та відтворення обрядів. Все частіше замість дружби весіллям керує тамада. А саме свято наповнене європейськими мотивами. Та все ж українське весілля залишається бажаним ритуалом для усіх.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь