Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В громаді відбулись заходи з нагоди 22-ої річниці Конституції України

Дата: 27.06.2018 22:01
Кількість переглядів: 1313

Фото без опису

Право, закони супроводжують людину все її життя. Щоб користуватись своїми правами і виконувати свої обов'язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба знати закони.  

З нагоди відзначення 22-ої річниці Дня Конституції України, а також в рамках реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!» в закладах культури Павлівської сільської ради проведено тематичні виставки літератури та документів на теми:  «Конституція – основа законодавства і правової системи», «Закон і ми», «Освіта та право».

Так, у приміщенні бібліотеки с. Жашковичі відбулась тематична година «Конституція – основний закон для влади і громади». Ведучі заходу Тимощук Ірина та Грисюк Оксана розповіли присутнім про історію створення Конституції та загальні засади, якими визначається державний устрій України. Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. ЇЇ найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність – фундаментальні засади, на яких гарантується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.

Також присутні розгадували тематичний кросворд «Конституція», а наймолодші малювали малюнки на грифельній дошці .

Година спілкування «Від громадянина України - до громадянина землі» відбулася в  бібліотеці с. Топилище. Ведучі заходу ознайомили юних читачів з основними статтями закону, розповіли про національні символи України, про її історичне минуле та культурну спадщину. Діти читали вірші, переглядали книжкову виставку та дивились відеоролик про створення Конституції України.  Підготували захід працівники культури Олена Федорук  та Ірина Смаль.

«Веди нас, Основний Закон, до заповітної мети» - із таких слів розпочався захід правового виховання  у клубі с. Переславичі.   Працівники культури Атлас Руслана та Ющик Олена розповіли присутнім про Конституцію України. Діти активно брали участь у вікторині   «Моя держава – Україна», декламували вірші українських поетів на правову тематику та виконували пісні про Україну. Також була розгорнута книжкова виставка-роздум «Конституція моєї Батьківщини», яка продемонструвала, яким складним був процес створення Конституції та відобразила найважливіші шляхи конституційного процессу.

У бібліотеці с.Завидів читачі  стали учасниками історико-правового всеобучу «Конституція України: від гетьмана до Президента України». Захід поєднував у собі історичні факти про становлення нашої Конституції та правові аспекти. Особливого патріотичного настрою присутнім додала вікторина «Конституція України: її становлення».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь