Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПАВЛО ПЕТРЕНКО: 3,2 МЛРД ГРН СТЯГНУТО НА КОРИСТЬ УКРАЇНСЬКИХ ДІТЕЙ З НЕПЛАТНИКІВ АЛІМЕНТІВ З ПОЧАТКУ РОКУ

Дата: 03.10.2018 12:52
Кількість переглядів: 797

Фото без опису

Завдяки першому та другому пакетам законів #ЧужихДітейНеБуває за 9 місяців цього року на користь дітей стягнуто 3,2 млрд грн аліментів. Про це повідомив Міністр юстиції України Павло Петренко.

«Стягнення на користь дітей, які живуть в неповних сім’ях, заборгованості зі сплати аліментів – один з ключових і пріоритетних напрямків роботи Мін’юсту. Закон #ЧужихДітейНеБуває2, який вступив в силу 28 серпня цього року, разом із новаціями попереднього закону від 6 лютого, надав виконавцям багато ефективних інструментів впливу на неплатників аліментів. Завдяки цьому за 9 місяців цього року державними виконавцями Мін'юсту стягнуто 3,2 млрд грн аліментів. Для порівняння: за весь минулий рік було стягнуто 2,4 млрд грн», - зазначив Павло Петренко.

За словами Міністра, однією з дієвих новацій нового законодавства є накладення штрафів на суму боргу по аліментах. Наразі виконавцями винесено понад 10 057 постанов про накладення на боржника штрафу у розмірі 20% на заборгованість по аліментах від 1 до 2 років, 7632 постанови про накладення штрафу у розмірі 30% по тих провадженнях, де заборгованість складає від 2 до 3 років, та 21560 постанов про накладення штрафу у розмірі 50% за заборгованість понад 3 роки.

«Ще не по всіх провадженнях, де є заборгованість, виконавцями винесені відповідні постанови про накладення штрафу, адже це потребує часу. Ми щотижня відстежуємо кількість винесених постанов і їх кількість постійно зростає. Це питання знаходиться на контролі і жодному боржникові не вдасться уникнути відповідної санкції. Хочу наголосити, що ці штрафи ідуть безпосередньо дітям», - підкреслив очільник Мін’юсту.

Він додав, що завдяки нововведенням виконавцями Мін’юсту складено 24475 протоколів про вчинення боржником адміністративного правопорушення, передбаченого частинами першою, другою і третьою статтею  183-1 КУпАП і судами винесено 1707 постанов про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт.

«У тому випадку, якщо боржник ухилятиметься від суспільно корисних робіт, до нього застосовуватиметься адміністративний арешт, а у  разі злісного ухилення від виконання суспільно корисних робіт до боржника буде застосована кримінальна відповідальність у виді позбавлення волі на строк до 2 років», - зазначив Павло Петренко.

Міністр наголосив, що всі ці заходи впливу стимулюють боржників ліквідовувати заборгованість, щоб не допускати накладення на них всього комплексу санкцій.

Зокрема, відносно 44,8 тисяч дітей уже погашено заборгованість по аліментах у повному обсязі. Крім цього, 36,9 тисяч сімей досягли згоди щодо сплати аліментів і відкликали виконавчі документи у зв’язку з відсутністю претензій до боржника.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь