Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Порядок звернення за призначенням (перерахунком) пенсії

Дата: 10.12.2018 12:33
Кількість переглядів: 598

    Заява про призначення пенсії подається заявником особисто або через представника, який діє на підставі виданої йому довіреності, посвідченої нотаріально, безпосередньо до органу, що призначає пенсію, за місцем проживання (реєстрації), або законним представником  відповідно до законодавства за місцем проживання (реєстрації) заявника. У разі, якщо особа, якій призначається пенсія, є неповнолітньою або недієздатною, заява подається батьками або опікунами (піклувальниками) за місцем їх проживання (реєстрації).

     Заява про переведення з одного виду пенсії на інший, або перерахунок пенсії подається пенсіонером особисто або його законним представником до органу, що призначає пенсію, за місцем перебування на обліку як одержувача пенсії, а пенсіонерами, які зареєстровані на території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя і не отримують пенсії від уповноважених органів Російської Федерації, - до органу, що призначає пенсію, визначеного Пенсійним фондом України.

     Заява про  припинення  виплати  пенсії у зв'язку з виїздом за кордон,  поновлення виплати раніше призначеної пенсії, про виплату частини пенсії на непрацездатних членів сім'ї особи, яка перебуває на   повному   державному   утриманні,   або   виплату  пенсії  за довіреністю,  термін  дії  якої більше одного року (через кожний рік  дії  такої довіреності) тощо, подається пенсіонером (опікуном, піклувальником) особисто до органу, що призначає пенсію, за місцем проживання  (реєстрації). 

     Заява про виплату недоодержаної пенсії у  зв'язку  зі  смертю пенсіонера   подається  одержувачем  до  органів,  що  призначають пенсію, за місцем перебування на обліку померлого пенсіонера.

     Заяву до  органу,  що  призначає пенсію,  про запит пенсійної справи  особи,  яка потребує опіки (піклування), якій опікун (піклувальник) не  призначений  і яка перебуває на довготривалому лікуванні у відповідному закладі, надає адміністрація цього закладу.

     Заява на запит пенсійної справи за  новим  місцем  проживання подається  пенсіонером  до органу,  що призначає пенсію,  за новим місцем проживання (реєстрації).

     Якщо пенсіонер відбуває покарання, адміністрація установи, де пенсіонер відбуває покарання, надсилає органу,  що призначає пенсію, за місцезнаходженням  цієї установи  повідомлення  про  прибуття засудженого до установи та довідку установи із зазначенням  реквізитів для перерахування пенсії.

     Заяви про переведення з одного виду пенсії на інший, про перерахунок пенсії,  поновлення виплати раніше призначеної пенсії приймаються при наявності у особи всіх необхідних документів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь