Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З колядками, щедрівками,"Маланкою" та "Козою" зустріли Водохрище в Павлівській громаді

Дата: 20.01.2019 13:20
Кількість переглядів: 1176

 

Фото без опису

 

Активно, весело та з гарним настроєм, з колядками та щедрівками і традиційними пірнаннями в крижану воду,19 січня, павлівчани відзначили святкове дійство «Колядуємо та щедруємо усі:і дорослі,і малі», що відбувалось в санаторії «Шахтар». Слід  зазначити, що таке свято проводиться уже вдруге, і саме на Свято Водохреща.

Дійство розпочалось із урочистої ходи керівників громади,гостей,учасників дійства та глядачів під спільне виконання колядки «Добрий вечір тобі,пане господарю». Священнослужителі громади освятили воду і найвідважніші сміливці почали занурюватися у хрещенську ополонку. Вода цього дня набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні та духовні хвороби.

До гостей  з привітальним словом звернулися  Павлівський сільський голова Андрій Сапожник, настоятель Свято-покровського храму с. Павлівка отець Микола та помічник народного депутата України Ігоря Гузя- Андрій Бокоч. Вони побажали усім присутнім міцного здоров’я та Божого благословення.

У святковому дійстві брали участь  фольклорні, вокальні колективи та окремі виконавці з клубних закладів культури сіл  Жашкович, Завидова, Старого Порицька, Рикович, Радович, Старосілля, Переславич,Трубок, Топилищ,Самоволі, Колони та смт Іванич. Глядачів віншували, дарували їм колядки, щедрівки, йорданські пісні, разом танцювали і веселилися. 
     Під час дійства панувала особлива родинна атмосфера. Це щирий народний празник, який чекають протягом року і діти, і дорослі. Глядачі бурхливими оплесками  супроводжували обряди – «водіння Кози»,  «Маланки», та інші традиційні сценічні образи.

     Окрасою заходу став етнографічний куточок «Павлівська стаєнка», в якій бібліотечні працівники  представили традиційні різдвяні страви. Відвідувачі мали змогу записувати свої кулінарні шедеври в книгу «Рецепти господинь Павлівщини». Крім того, проводився конкурс на виготовлення найбільшого та найоригінальнішого вареника. Оригінально проведено майстер-клас із зав’язування української хустки.

Найвидовищнішим дійством стало здобування подарунків на призовому стовпі. Молодики роздягалися  і вибирались на вершечок, щоб зірвати пакет, в якому лежало яблуко із зазначеним виграшем. Кожен, хто прийшов того дня на свято, зміг пригоститися частуванням, яке підготували  підприємці громади.

Усі присутні мали можливість долучитися до збору коштів для видання книги про загиблих хлопців - учасників АТО з Іваничівщини. 

Святкову атмосферу передали і ведучі заходу Олена Шумик та Алла Юндак.

Учасники свята та розважальних заходів були нагородженні дипломами, солодкими і заохочувальними подарунками від голови громади Андрія Сапожника.

Поверталися всі додому бадьорі та в гарному настрої. Аматори народного мистецтва продемонстрували глядачам справжню щирість традицій, що передаються із покоління в покоління і формують національну українську ідентичність. 
 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь