Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Громади мають достатньо повноважень, щоб своєчасно отримувати плату за землю, - ГУ ДФС у Волинській області

Дата: 22.01.2019 10:08
Кількість переглядів: 540

Фото без опису

Всі, хто користується землею чи має у власності земельні наділи, зобов’язані своєчасно сплачувати плату за землю до бюджету громади згідно вимог закону. А органи місцевого самоврядування мають повноваження для того, щоб залучати до сплати земельного податку та орендної плати за землю передбачені законом категорії платників.

На цьому в ході зустрічі з землевпорядниками місцевих рад  наголосила завідувач сектору комунікацій ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна.

«Плата за землю - це один з тих податкових платежів, від надходження якого значною мірою залежить бюджетна самостійність громади. Тож, в інтересах кожного керівника місцевого самоврядування володіти повною інформацією про фактичних платників з тим, щоб громада отримувала кошти для вирішення актуальних питань. Зі свого боку фахівці органів ДФС забезпечують максимально якісне адміністрування місцевих податків і зборів, проте потребують повної інформації від органів місцевої влади, зокрема щодо прийнятих рішень про ставки податків», - звернула увагу учасників заходу посадовець.

Завідувач сектору комунікацій ГУ ДФС у Волинській області детально поінформувала про пільги, які передбачені ст.281 Податкового кодексу України щодо сплати земельного податку для фізичних осіб. Зокрема, органи місцевої влади повинні обов’язково врахувати, що учасники АТО за своїм статусом, як учасників бойових дій, теж належать до категорії платників, які мають пільгу зі сплати земельного податку.

«Взаємодія територіальних громад та органів ДФС, насамперед в частині обміну інформацією, – в основі успішного виконання місцевих бюджетів. Ефект такої співпраці - 353,5 мільйона гривень плати за землю у бюджетах громад за підсумками 2018 року», - підсумувала Олена Нікотіна.

Довідково: місцеві бюджети Волині торік отримали на 12,5 відсотка більше плати за землю проти показників 2017 року.

 Сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь