Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У закладах освіти Павлівської сільської ради відзначили День Соборності

Дата: 22.01.2019 19:46
Кількість переглядів: 864

Фото без опису

 

     22 січня Україна святкує День Соборності – сто років тому, у 1919 році, було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР).

    У закладах освіти Павлівської сільської ради цей день  відзначили урочисто та патріотично. Так, у Павлівському ліцеї було проведено святкову лінійку до Дня Соборності України та відзначення 100-річчя проголошення Акта злуки УНР та ЗУНР. Відбувся конкурс дитячої творчості з виготовлення державної символіки у 3 класі та конкурс віршів про Україну у 4 класі. Також було оформлено тематичну виставку літератури.

      Україна буде успішною, вільною і щасливою державою! Саме про це сьогодні спілкувались в ЗОШ І-ІІІ ст.с. Риковичі з учнями. Адже, саме їм, сьогоднішнім школярам відбудовувати, захищати і відроджувати те, що відбулось 100 років тому!

     Для здобувачів освіти ЗОШ І-ІІ ст.с. Старий Порицьк  був проведений тематичний урок національно-патріотичного спрямування:«Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг»

У ЗОШ І-ІІ ст.с. Трубки проведено загальношкільний виховний захід «Нехай нерозмежованою залишиться навіки!». Під час свята діти згадали важливий момент історичного минулого - День злуки ЗУНР та УНР в одну державу та нинішню боротьбу проти російської агресії, як віхи єдиного процесу боротьби за незалежність України. А також переглянули документальний фільм «Акт злуки – відтворення історичної правди». Щоб підкреслити значення свята, учні школи одягнулися у вишивані сорочки. У вестибюлі школярі молодших класів створили символічне серце, тримаючи в руках плакати з назвами всіх обласних центрів України, з метою збереження миру, цілісності та незалежності держави. Проте кульмінацією святкування стало проведення флеш-мобу: «Живий ланцюг єднання», щоб відчути дух дружби, свободи і гордості за свою країну.

      Виховну годину до Дня Cоборності у Переславичівській початковій школі  провели завклуб Дністрян Руслана Іванівна та бібліотекар  Ющик Олена Захарівна. Організатори підготували тематичну виставку. Діти з цікавістю слухали, запитували, роздивлялися експонати. .



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь