Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

За підсумками 2018 року в місцевих бюджетах Волині – майже 600 тисяч гривень туристичного збору

Дата: 29.01.2019 16:56
Кількість переглядів: 528

  Протягом 2018 року на Волині сплачено 584,6 тисячі гривень туристичного збору. Сума залученого громадами туристичного збору торік майже на сто тисяч гривень перевищує показники 2017 року.

   «Враховуючи останні зміни, внесені до Податкового кодексу України щодо ставок туристичного збору, на органи місцевого самоврядування покладається відповідальність в ухваленні рішень , які почнуть діяти відповідно до вказаного у рішенні строку. Це означає, що стан надходжень туристичного збору залежить від позиції рад територіальних громад. Зважаючи на особливий  туристичний потенціал нашого регіону, громади можуть отримати вагомі надходження», - на цьому моменті в ході засідання «круглого столу» у ЦНАП Луцької міської ради з представниками бізнесу наголосила завідувач сектору комунікацій ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна. 

    В ході спілкування з учасниками заходу посадовець поінформувала про те, що 1 січня набрали чинності зміни до Податкового кодексу, внесені Законом України від 23.11.2018 р. № 2628-VIII. Зокрема, внесено зміни до ст. 268 ПКУ, яка регулює порядок оподаткування туристичним збором.

 Ставка збору встановлюється за рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади, за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі), у розмірі:

 

  • до 0,5 відсотка – для внутрішнього туризму;
  • до 5 відсотків – для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.

 

     Платниками туристичного збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади, та тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі), визначених пп. 268.5.1. ПКУ.

Сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь