Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В ГУ ДФС у Волинській області застерігають суб’єктів підприємництва від порушень у сфері обігу готівки

Дата: 12.02.2019 15:38
Кількість переглядів: 565

Фото без опису

Лише у січні 2019 року через порушення у сфері обігу готівки, допущені господарюючими суб’єктами, в тому числі в попередні звітні періоди,  до порушників  законодавства застосовано 93,2 мільйона гривень штрафних санкцій, - інформує відділ фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями ГУ ДФС у Волинській області.

Зокрема,  протягом  січня 2019 року фіскали провели 106 фактичних перевірок, матеріали  яких теж стали підставою для застосування фінансових санкцій.

Щоб уникнути  штрафів, в ГУ ДФС у Волинській області звертають увагу на основні порушення, які допустили суб'єкти підприємництва. А саме, у сфері обігу готівки встановлено:

  • не використання при здійсненні розрахунку зареєстрованого належним чином реєстратора розрахункових операцій та не видача відповідного розрахункового документа встановленої форми (фіскального чека);
  • порушення встановленого порядку веденя обліку товарних запасів за місцем реалізації, здійснення реалізації товарів які не відображені в такому обліку;
  • не оприбуткування (несвоєчасне) оприбуткування сум готівкових коштів на підставі фіскальних звітних чеків Z-звітів (даних розрахункових квитанцій).

Також у  січні 2019 року працівники відділу фактичних перевірок, контролю за розрахунковими операціями спільно з працівниками контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів провели 9 фактичних перевірок, в ході яких  донараховано147,7 тис. грн. штрафних (фінансових) санкцій, зокрема  40 тис. грн за порушення ЗУ №481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Зокрема, фіскали встановили  1 факт реалізації алкогольних напоїв за цінами нижчими ніж дозволено законодавством, та 1 факт реалізації тютюну за максимально-дозволені ціни, а також  3 факти реалізації не облікованих товарів в т.ч. 2 факти алкогольних напоїв в кількості 55 шт. 1 факт тютюнових виробів в кількості 111 пачок.

Окрім цього, встановлені порушення закону №265/95-ВР від 06.07.1995р. «Про застосування РРО у сфері торгівлі громадському харчуванні  та послуг» та постанови Правління НБУ від 29.12.2017 №148 «Про затвердження Положення про ведення касових операцій в національній валюті в Україні» на суму 107,8 тис. гривень.

Вимоги закону – обов’язкові для виконання усіма суб’єктами господарювання, - наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.. 

Сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській област


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь