Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Павлівщина відзначила 30-ті роковини виведення військ з Афганістану

Дата: 15.02.2019 19:46
Кількість переглядів: 839

Фото без описуАфганістан… У нашій свідомості це слово стало синонімом справжнього людського лиха, справжнього пекла. Афганська війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, понівечила долі.

Відтак,14-15 лютого на території громади вшанували  пам’ять кожного із своїх  земляків, воїнів, учасників бойових дій на території інших держав, хто з честю та гідністю виконав свій військовий обов’язок у різний час, у різних державах.

В книгозбірні села Жашковичі  проведено тематичний вечір-спомин "Афганістан живе в моїй душі і чується безсонними ночами". На захід, сповнений почуття патріотизму та гордості за земляка – героя, був запрошений голова районної організації ветеранів (воїнів-інтернаціоналістів) війни в Афганістані Петро Мазурок, в.о старости Галина Власюк та молодь. Присутні згадали події страшної війни в Афганістані, в якій полягли і наші земляки та вшанували  їх  пам'ять хвилиною мовчання. Переглянули відео - матеріали та прослухали пісні про роки афганської війни.

В Павлівській сільській бібліотеці пройшла година патріота «Воїнів-інтернаціоналістів пам’ятаємо!». «Війна…, яке холодне слово… Понівечені долі  і сльози матерів», - такими словами бібліотекар Світлана Савчук розпочала захід, під час якого ознайомила присутніх з біографіями місцевих земляків-учасників бойових дій Панаса Матвійчука та Володимира Гриня. Присутні переглянули документи з тематичного досьє «Історія села»,  де зібрані матеріали про цих мужніх людей. Приєдналися до заходу працівники культури с. Старий Порицьк та  завідувач клубом с.Самоволя.

Із візитом шани до свого земляка, ветерана афганської війни Генадія Яйчука  завітали в.о.старости с. Переславичі Славян Кулай  разом із працівником сільської бібліотеки Оленою Ющик.  А також,  з пам’ятним візитом до Миколи Чайковського, завітали педагог-організатор місцевої школи Наталія Півницька та директор БК с.Завидів Наталія Редько.

Хвилина героїчної пам’яті   «Афганістан"- подвиг, біль, пам'ять» відбулась в закладі освіти ЗОШ I-III ступенів с.Колона, яку підготували педагог-організатор Леся Мацюк та завідувач клубом Алла Юндак.   Під час заходу присутні згадали про історичні події афганської війни; вшанували пам'ять воїнів-інтернаціоналістів, які загинули в Афганістані; ознайомилися зі спогадами учасника бойових дій Миколи Павловича.

В с. Радовичі, завідувач клубом Зоя Гурська разом із педагогами школи, працівниками сільської ради, провели зустріч-спомин «Афганістан - це рана мого серця. Афганістан - це біль в моїй душі» .

Традиційна героїко - патріотична година «Вже стільки років  проминуло, а біль у серці б’є і б’є» проведена в БК с.Риковичі.

Усім учасникам бойових дій, вручено матеріальну допомогу та листи вдячності від імені Павлівського сільського голови Андрія Сапожника.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь