Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Виплата житлових субсидій у готівковій формі

Дата: 21.02.2019 14:51
Кількість переглядів: 700

Фото без опису

«Урядом на засіданні 6 лютого 2019 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України №62, якою визначено порядок надання субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг у готівковій формі. Того ж дня на спеціальній нараді в Мінсоцполітики Президент України Петро Порошенко разом з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом дав офіційний старт довгоочікуваній системі монетизації субсидій, тобто готівкових виплат одержувачам», – заявив Андрій Рева.

Готівкова форма буде застосована до одержувачів, яким субсидія призначена на поточний опалювальний період, починаючи з жовтня-грудня 2018 року. Це близько 4 млн домогосподарств. Вже у березні 2019 року ці домогосподарства отримають готівкові кошти у розмірі призначеної їм субсидії за лютий, у середньому це складає близько 1,5 тисячі гривень. Аналогічні виплати вони отримають у квітні (за березень) та травні (за квітень) 2019 року.

Виплата житлових субсидій у готівковій формі буде здійснюватися органами Пенсійного фонду України тим особам, які одержують пенсії (близько 70 % всіх одержувачів), і таким же шляхом, як виплачуються пенсії: або перерахування коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках, або виплата через поштові відділення, у тому числі з доставкою додому. При цьому виплата субсидії буде проводитись одночасно з виплатою пенсії пенсіонерам.

Особи, які не одержують пенсії, зможуть отримати готівкові кошти у будь-якому відділенні АТ «Ощадбанк» як грошовий переказ (через внутрішньодержавну платіжну систему «Система термінових переказів «Швидка копійка») або на поточні рахунки в АТ «Ощадбанк» в будь-який зручний для себе час.

Таким чином громадяни мають самостійно контролювати своє споживання житлово-комунальних послуг і своєчасну сплату у повному обсязі підприємствам – надавачам послуг – рахунків за них (а не розмір обов’язкового платежу, як було раніше).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь