Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пам'ятними заходами вшанування Героїв Небесної Сотні в громаді

Дата: 21.02.2019 21:39
Кількість переглядів: 924

До Дня Героїв Небесної Сотні протягом 19-21 лютого в установах культури, спільно із закладами освіти Павлівщини, відбулись пам’ятні  заходи, присвячені п’ятій річниці вшануванню подвигу українців, загиблих під час Революції Гідності.  

Година скорботи  «Небесну Сотню зорі освітили, щоби безсмертною лишилася в віках» підготовлена бібліотекарем с. Переславичі Оленою Ющик, пройшла в місцевій школі. Вона ознайомила присутніх з подіями, які відбувались на Майдані 2013-2014 роках, про подвиг Героїв Небесної Сотні та  героїв з Волині. Гіркі сторінки історії сьогодення не могли залишити байдужими учасників заходу. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, які віддали своє життя за перемогу правди над несправедливістю, за людську гідність і щасливе майбутнє свого народу. 

В книгозбірні с. Топилище відбулось  знайомство з літературою на тему «У їхніх серцях жила Україна». 

Завідувач клубом с. Старосілля Тетяна Потапчук  проінформувала  здобувачів освіти  початкової школи села про страшні події, які сталися на майдані п’ять років тому. 

День вшанування Героїв Небесної сотні відбувся і в закладі освіти с.Колона. Захід підготували вчитель історії  Марія Матушевська  та здобувачі освіти  10-11 класів. На захід були запрошені  мама загиблого воїна АТО, учасника майдану, в. о. старости села та керівники установ. До дня вшанування трагічних подій на Майдані 18-20 лютого 2014 року в місцевій  бібліотеці представлена виставка-вшанування «Янголи на білих крилах» (до Дня Героїв Небесної Сотні).

Щоб пригадати  п’ятирічні події майдану,  в закладі освіти с. Трубки  відбувся вечір-реквієм, присвячений пам'яті Героїв Небесної Сотні. На захід були запрошені учасники АТО, члени їх сімей, батьки та учні школи. Для глядачів лунали патріотичні вірші та пісні, відео-сюжети, також була представлена документальна виставка «Небесна Сотня – Герої нашого часу». Захід підготували педагоги - організатори,  класний керівник 7 класу у тісній співпраці із завідувачем клубом.

«Вони не скорилися свавіллю і облуді» - під такою назвою відбулась година – пам’яті,  присвячена Героям Небесної Сотні в БК с. Старий Порицьк.. Про події  2013-2014 років розказав директор БК Павло Семенюк. Він хронологічно передав розвиток подій,  починаючи з 21 листопада 2013 року, розказав присутнім про те, що призвело до Революції Гідності. Про розгін і побиття студентів в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року, про перші жертви революції  22 січня 2014 року, про Сергія Нагояна та Михайла Жизневського, про загибель нашого земляка   Сергія Байдовського 20 лютого 2014 року. Про допомогу учасникам Революції продуктами і теплими речами розповів волонтер Євромайдану Василь Карпюк. Він відмітив, що жителі сіл Клопочин та Старого Порицька зібрали і відправили в ці дні більше тонни продуктів і теплих речей. А також, поділився з подіями, які бачив на майдані, коли доставляв гуманітарний вантаж. Під мелодію «Пливе кача» присутні  хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих учасників Революції  Гідності. На завершення  присутні переглянули фільм  «Все палає». Виставку-перегляд патріотичного спрямування  «На варті наших душ Небесна Сотня» розгорнуто в книгозбірні с. Старий Порицьк.

В бібліотеці с. Завидів  проведено годину пам’яті «Гордість і біль за долю України». В ході заходу читачі мали можливість прослухати про події листопада 2013 – лютого 2014 років, переглянули коротку мультимедійну хроніку «Я обіцяю пам’ятати Вас» та  згадали Героїв Майдану.

В бібліотеці с. Жашковичі діє  книжкова виставка: "Кращі кращих за свободу сміливо стали без вагань". 

Тематичну годину  «Хто забуває своє минуле - не вартий майбутнього»  провели в бібліотеці с. Милятин. Короткий історичний екскурс про події зими 2014 року, про загибель Героїв, ім’я котрим Небесна Сотня, про трансформацію Революції Гідності у визвольну війну, про українських патріотів на Сході країни, що мають надвисоке почуття обов’язку і любові до України - розпочали бібліотекар Любов  Максимчук  та завідувач клубом Надія Байбух. В ході заходу учасники  читали вірші та співали пісні, які відображають трагічні пам’ятні події. Мета заходу полягала в тому, щоб донести до сучасного покоління об'єктивну інформацію про доленосні події в Україні, які відбувалися у листопаді 2013 - лютому 2014 роках. Присутні вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні, які загинули за світле майбутнє, хвилиною мовчання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь