Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Площі незареєстрованих земельних ділянок не включаються до об’єкта оподаткування єдиним податком, - ГУ ДФС у Волинській області

Дата: 05.03.2019 11:28
Кількість переглядів: 565

Фото без опису

Підставою для нарахування єдиного податку платникам четвертої групи є дані Державного земельного кадастру та/або дані з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.  Тому площі земельних ділянок, щодо яких договори оренди не укладені або укладені, але не зареєстровані у встановленому чинним законодавством порядку, не включаються до об'єкта оподаткування єдиним податком.

На цьому моменті в ході зустрічі з представниками аграрного бізнесу наголосила начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

«Знаючи про такі необліковані земельні угіддя, шляхом аналізу ми виявляємо необліковані земельні площі через декларовані надвисокі показники врожайності. Тож, прошу учасників аграрного ринку працювати в умовах рівноцінної конкуренції і провадити діяльність прозоро, заключаючи договори оренди на землю», - звернула увагу учасників заходу Світлана Савчук.  

Керівник волинських фіскалів поінформувала сільськогосподарських товаровиробників про найактуальніші законодавчі зміни. Зокрема, акцентувала увагу на можливості громадян, котрі Фото без описумають фермерське господарство, стати платниками єдиного податку.

«З 15.08.2018 року фізичні особи, які організували фермерське господарство, можуть зареєструватися фізичними особами – підприємцями платниками єдиного податку четвертої групи. Раніше лише юридичні особи могли обирати таку систему оподаткування»,- підкреслила Світлана Савчук.

Водночас в ГУ ДФС у Волинській області наголошують: трудові відносини членів фермерського господарства регулюються статутом, а відносини з особами, залученими до роботи за трудовими договорами (контрактом), - законодавством України про працю. Члени фермерських господарств повинні обов’язково стати на облік в органах ДФС, зареєструвавшись  платниками  єдиного внеску на загальнообов’якове державне соціальне страхування.

Сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь