Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В громаді відбувся конкурс читців-декламаторів "З Кобзарем у серці"

Дата: 06.03.2019 19:22
Кількість переглядів: 876

Фото без опису

6 березня 2019 року в бібліотеці с. Павлівка  проведений конкурс читців-декламаторів «З Кобзарем у серці», присвячений 205-й річниці від дня  народження Т.Г.Шевченка. Конкурс проводився у трьох вікових категоріях: перша - до 12 років; друга - до 18 років; третя - від 18 років. Захід відбувся з метою популяризації художнього слова та творів класиків української літератури, привертання уваги громадськості до аматорського мистецтва, активізування роботи гуртків художнього читання, залучення творчої молоді до участі у культурно-мистецьких заходах громади.  

9 учасників із клубних закладів, де діють гуртки художнього читання,  показали свою майстерність у володінні Шевченківським словом. Це - учасники БК с. Старий Порицьк (Анна Пашкевич), БК с.Риковичі (Сергій Козачук та Юлія Мельничук), клубів сіл Самоволя(Марта Кузнець), Радовичі (Дмитро Каліновський), Старосілля( Віталіна Курдельчук), Трубки (Тетяна Шкарадюк), Милятин ( Наталія Байбух), Топилище (Юлія Гринюк).

Виконавська майстерність конкурсантів засвідчили хорошу підготовку, що виявилося у майстерному читанні поезій Тараса Шевченка, вмілому розкритті ролі героя поетичного твору, естетиці сценічного костюма. Позитивним є той факт, що читці вдаються до різноманітності та індивідуальності вибору поезії. Виступи учасників оцінювало конкурсне журі у складі Олени Шумик – головного спеціаліста гуманітарного відділу з питань культури, Наталії Хомін – вчителя української мови та літератури Павлівського ліцею, Оксани Патер -  бібліотекаря с.Старий Порицьк.

Отож, переможцями конкурсу стали: Сергій Козачук (БК с. Риковичі) — третє місце, Юлія Гринюк (клуб с. Топилище) та Дмитро Каліновський (клуб с. Радовичі)  розділили два других призових місця.

Всі учасники отримали подяки, а переможці нагороджені дипломами та заохочувальними подарунками.

"Хочеться вірити, що ім'я поета та його творчість будуть живим вогником жевріти у серцях наших читців-аматорів. Тож ми вітаємо переможців та учасників конкурсу, бажаємо вам нових перемог та творчого злету!" - зазначила голова журі, Олена Шумик, вітаючи конкурсантів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь