Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформаційна кампанія #СтопБулінг та #СтопНасильство у ЗОШ І-ІІІ ст. с. Риковичі

Дата: 04.04.2019 17:18
Кількість переглядів: 922

Часто доводиться чути про цькування в українських школах, жорстокість дітей буває переходить усі межі. Бійки між школярами і психологічне насилля можуть нанести непоправної шкоди дитині. Останнім часом булінг став досить поширеним явищем.

Інформаційна кампанія #СтопБулінг та #СтопНасильство триває. Під такими гаслами 4 квітня у ЗОШ І-ІІІ ступеня с. Риковичі відбувався правоосвітній захід для учнів 5-11 класів.

Фахівці Іваничівського бюро правової допомоги, районного відділу ДРАЦС, КЗ «Іваничівський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» та Павлівської сільської ради роз’яснили школярам що таке булінг, які його особливості, основні види, способи його запобігання. Також, було зазначено як діяти у разі, коли хтось уже став жертвою та куди звертатись за допомогою.

Учням було продемонстровано відеоролик, в якому розповідалося про шкільний булінг, проведена гра «Це – булінг?», у ході якої діти спробували відрізнити дружні піддразнювання від булінгу. Школярі ознайомилися з інформаційними буклетами Міністерства юстиції України «Зупинимо булінг разом!».

Дітей ознайомлено із нещодавно прийнятим Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)». Зазначено, що цим документом на законодавчому рівні закріплено поняття булінгу, основні ознаки цькування. Звернули увагу на те, що тепер передбачена адміністративна  віповідальність за булінг та замовчування фактів цькування.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь