Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Громади Волині отримали в розпорядження майже 134 мільйони гривень плати за землю

Дата: 16.05.2019 10:10
Кількість переглядів: 720

Фото без опису

За підсумками січня-квітня 2019 року на Волині сплачено 133,7 мільйона гривень плати за землю. Таким чином, у доходах місцевих бюджетів - на 34,7 відсотка більше плати за землю проти аналогічного періоду торік.

Щоб забезпечити громади коштами від оподаткування земельного фонду фахівці ДФС в межах компетенції вживають комплекс заходів, що включає якісний контроль за своєчасністю сплати земельного податку на орендної плати за землю, залучення нових платників та системний моніторинг ситуації практично в кожній територіальній одиниці.  

«Наголос на необхідності впорядкування земельних відносин повинен бути визначальним моментом у спілкуванні представників місцевих органів влади з господарюючими суб’єктами та громадянами. Завдяки цьому кожна громада може прогнозувати потенційні надходження з плати за землю, що є для низки громад бюджетоформуючим платежем. Отож, щоб уникнути бюджетних втрат краще своєчасно подбати про те, щоб всі юридичні та фізичні особи мали правовстановлюючі документи на землю, яку використовують», - зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук. 

  Керівник волинських фіскалів підкреслила, що фахівці ДФС постійно інформують органи місцевого самоврядування про важливість вжиття заходів на місцевому рівні для недопущення використання земельного фонду без документального оформлення.

Залучення додаткових резервів до місцевих бюджетів від плати за землю – зона спільної відповідальності територіальних громад та всіх, хто використовує земельні ресурси, насамперед для комерційного зиску. - наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

Сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь