Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Павлівська громада на святі Трьох культур в гміні Войславіце

Дата: 15.07.2019 12:53
Кількість переглядів: 1065

Фото без опису

13-14 липня 2019 року, на запрошення гміни-партнера Войславіце республіки Польща, делегація від Павлівщини у складі очільника Андрія Сапожника, головного спеціаліста гуманітарного відділу з питань культури Олени Шумик та народного аматорського фольклорно-етнографічного колективу «Берегиня» БК с. Жашковичі (керівник - Наталія Мельничук), взяли участь у відкритті Дому Трьох Культур, що відбувалося в Майдані Островському.   

В перший день перебування, учасників дійства привітав голова Павлівської громади Андрій Сапожник та вручив вуйту гміни Войцлавіце вітальну листівку. Під час заходів творчий колектив «Берегиня» презентував низку українських народних пісень, де кожен номер   
глядачі сприймали бурхливими оплесками. Крім того, учасники колективу показали елементи обрядового дійства «Обжинки» і на знак достатку та благополуччя подарували обжинковий вінок та сніп вуйту гміни.

Другий день видався не менш насиченим. Заходи відбувалися в містечку Войцлавіце в центральному Домі культури, де  аматорський колектив «Берегиня» дарував своє пісенне мистецтво вже для місцевих жителів. На завершення зустрічі для представників української делегації влаштували цікаву екскурсію: ознайомили з архітектурою, історією та визначними туристичними місцями гміни Войславіце.  

Польські партнери та гості свята з цікавістю розглядали національні костюми наших артистів та залюбки фотографувались з ними.
Учасники «Берегині» продемонстрували українську та волинську культуру на високому рівні.

Свято дружби і духовної єдності стало підтвердженням становлення та зміцнення партнерських відносини між Павлівською громадою та гміною Войславіце.

Створюються та реалізуються нові ініціативи щодо обміну досвідом, демонструючи усім єднання та гарну дружбу двох європейських країн – Польщі та України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь