Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Участь Павлівської громади у V національному форумі ІТ-директорів органів влади

Дата: 30.09.2019 12:40
Кількість переглядів: 645

Фото без опису27 вересня начальник відділу ЦНАП Павлівської сільської ради Марія Сапожнік разом з колегами із Вишнівської та Устилузької громад взяли участь у V національному форумі ІТ-директорів органів влади, який проходить за участі Програми U-LEAD з Європою. На форумі були представлені цікаві презентації у сфері цифрової трансформації адміністративних послуг.

Майже місяць в Україні має місце та плідно працює нове міністерство - Міністерство цифрових трансформацій. Радник міністра Людмила Рябчинська презентувала проект "Держава як сервіс". Тобто, якщо коротко:

- всі адміністративні послуги мають бути максимально автоматизовані;

- з послугами держава повинна іти до людей;

- громадяни свої дані повинні державі надати один раз, а потім у разі потреби держава ці дані бере сама в себе;

- також всі необхідні послуги повинні надаватись за умови заповнення однієї електронної заяви.

Пані Людмила наголосила також що зараз активно йде співпраця з державною податковою службою у плані отримання ідентифікаційного податкового номера або разом іх отриманням свідоцтва про народження громадянина або через ЦНАП.

Дуже цікавою була презентація ініціативи "Держава в смартфоні" самого міністра цифрової трансформації Михайла Федорова. Нижче у відеоролику чітко і доступно презентовано логотип "ДІЯ"-Держава і Я. З його слів в найближчому майбутньому адміністративні послуги можна буде отримати вдома зі свого смартфона.

Наступною частиною форуму був семінар із впровадження і користування сучасною інформаційною системою для ЦНАП "Вулик". Модераторами даного семінару були: Андрій Піскун - ІТ-експерт із системи "Вулик ", Володимир Брусіловський - міністерство цифрової трансформації України, Наталія Шамрац - голова всеукраїнської асоціації центрів надання адміністративних послуг, Анатолій Марциновський - експерт з комунікацій. "Вулик" - це підсистема загальнонаціональної Системи електронної взаємодії органів виконавчої влади. Вона являє собою програмний комплекс роботи ЦНАП, який забезпечує автоматизацію роботи адміністраторів центрів. Зокрема, процесів оброблення заявок на надання адміністративних послуг, формування звітів, контролю термінів. "Вулик" також надає можливість надсилання документів до суб'єктів надання адміністративних послуг в електронному вигляді. "Вулик" підключено до системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів "Трембіта". У подальшому це надасть ЦНАП можливість отримувати через "Вулик " і "Трембіту" інформацію безпосередньо з державних реєстрів та інформаційних систем суб'єктів надання адміністративних послуг.

ПК "Вулик" допомагає підвищити доступність та якість послуг ЦНАП, через автоматизацію їх роботи та покращення комунікаційних та робочих процесів, а також підвищення точності оброблення даних. "Вулик "призначено в основному для невеликих ЦНАП, які не можуть самостійно забезпечити себе системами автоматизації. Наприкінці форуму відбувся розіграш 5-ти сертифікатів для поїздки у Фінляндію на семінар ІТ-технологій. І дуже приємно що із 200-сот учасників у список переможців потрапив начальник ЦНАП Устилузької ОТГ Олег Василенко.

На форумі також була присутня наша Волинська землячка Оксана Киричук, яка зараз є регіональним координатором Програми EGAP Фонду Східна Європа. Тому скориставшись нагодою обговорили з пані Оксаною найболючіші та найактуальніші проблеми у сфері надання адміністративних послуг у цифровому форматі в нашому регіоні. Велика вдячність організаторам і зокрема Прогаммі "U-LEAD з Європою". Всі учасники залишили форум в оптимістичному настрої, з цікавими подарунками і звичайно ж із збільшеним багажем знань у своїх сферах діяльності.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь