Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зустріч творчих поколінь відбулась в БК с.Жашковичі

Дата: 07.11.2019 20:26
Кількість переглядів: 443

Фото без описуНевблаганно і швидкоплинно біжить час. І те, що трапилось сьогодні, завтра вже стає надбанням історії. А знати, що було раніше, історію свого рідного краю, свого міста чи села, знати свій родовід – це священний обов’язок кожного із нас.

На передодні Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва  в  БК с. Жашковичі  пролунали віршовані та пісенні вітання з нагоди свята. В рамках заходу була проведена зустріч-презентація  присвячена  випуску  статті «Моє село – маленька частка великої історії України», яку підготувала Лариса Григорівна  Шимчук  у книзі  «Моя Волинь».

Автор цієї статі колишній культпрацівник, художній керівник будинку культури, засновниця народного аматорського фольклорно-етнографічного колективу «Берегиня» - яка 44 роки свого життя присвятила турботі про створення духовного осередку на селі.

Хорошим продовження вечора стала творча імпреза: «Осіннє золото у пісні сяє». Чимало спогадів лунало з вуст присутніх учасників, які згадували різні випробування, цікаві, кумедні, а то й сумні історії із своєї аматорської життєвої дороги. Всі розповіді переплітались піснею, яка була супутником усього їхнього життя. Спогадами поділились: Лариса Шимчук, Надія Хамуда, Надія Данилюк, Ганна Парфенюк, Марія Матушевська, Антоніна Філюшко, Марія Шпачук, Надія Ковальчук Галини Власюк та інші. Також присутні переглянули відеоролик про учасників сцени, які уже відійшли у вічність.

На завершення свята найтепліші слова привітань лунали від заступника голови - начальника гуманітарного відділу Ніни Петренко та виконуючої обов’язки старости с. Жашковичі Галини Власюк.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь