Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

"Колядуємо та щедруємо усі:і дорослі, і малі":втретє відсвяткували в Павлівській громаді

Дата: 20.01.2020 09:56
Кількість переглядів: 1503

Активно, весело та з гарним настроєм, з колядками та щедрівками і традиційними пірнаннями в крижану воду,19 січня, павлівчани втретє відзначили святкове дійство «Колядуємо та щедруємо усі:і дорослі,і малі», що відбувалось в санаторії «Шахтар».

Дійство розпочалось зі святкової літургії та освячення води. Після чого найвідважніші сміливці почали занурюватися у хрещенську ополонку. Вода цього дня набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні та духовні хвороби.

Офіційна частина свята розпочалась із всім відомої колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю», яку виконали  учасники заходу.  Усіх  повіншували найменші учасники дійства  Максим Мельник, Арсен Кокось (с.Риковичі) та Анастасія Гурська (с.Радовичі).

До гостей  з привітальним словом звернувся  настоятель Свято - покровського храму с. Павлівка отець Микола. Він побажав усім присутнім міцного здоров’я та Божого благословення.

У святковому дійстві брали участь  фольклорні, вокальні колективи, окремі виконавці та троїсті музики із клубних закладів культури сіл  Жашкович, Старого Порицька,  Радович, Переславич,  Топилищ, Самоволі, Колони та Трубки. Зачарував глядачів своїм співом Тарас Фіть (с.Павлівка).
Під час дійства панувала особлива родинна атмосфера. Це щирий народний празник, який чекають протягом року і діти, і дорослі. Глядачі бурхливими оплесками  супроводжували обряди – «водіння Кози»,  «Маланки», та інші традиційні сценічні образи.

Окрасою заходу став етнографічний куточок «Павлівська стаєнка», в якому бібліотечні працівники  представили традиційні різдвяні страви. Відвідувачі мали змогу записувати свої кулінарні шедеври в книгу «Рецепти господинь Павлівщини». Слід зазначити, що книгу презентовано вже вдруге і поповнюється вона, що раз оригінальними та цікавими рецептами. Крім того, проводилися  майстер класи із виготовлення найбільшого та найменшого  вареника,  зав’язування української хустки різними способами. Усі охочі пробували терти мак  в макітрі, а також товкти кутю у ступі.

Найвидовищнішим дійством стало здобування подарунків на призовому стовпі. Молодики роздягалися  і вибирались на вершечок, щоб зірвати пакет, в якому лежало яблуко із зазначеним виграшем. Кожен, хто прийшов того дня на свято, зміг пригоститися частуванням, яке підготували  працівники громади.

Усі присутні мали можливість долучитися до мистецько – благодійної акції «Серце кожного зігрій» на підтримку будинку пристарілих в с.Старий Порицьк. Відповідні акції відбулися у кожному закладі культури громади.

Дійство відвідали польські партнери  Павлівської громади.Святкову атмосферу передала  ведуча заходу Олена Шумик. Учасники свята та розважальних заходів були нагородженні дипломами, солодкими і заохочувальними подарунками від голови громади Андрія Сапожника, які вручала керуюча справами Олена Гусар.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь