Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мелодія слова Лесі Українки: в громаді відбувся конкурс читців поезії Лесі Українки

Дата: 13.02.2020 11:05
Кількість переглядів: 933

 

Фото без опису13 лютого в приміщенні Павлівської сільської ради  відбувся конкурс читців поезії Лесі Українки, присвячений 149-ій річниці від дня народження видатної української поетеси.

Конкурсні змагання оцінювало журі у складі: Ніни Петренко - заступника сільського голови ( голова журі ), Олени Шумик – головного спеціаліста гуманітарного відділу, Оксани Патер – в.о. директора Публічної бібліотеки Павлівської сільської ради, Наталії Хомін  - вчителя української мови та літератури Павлівського ліцею ( за згодою).

Конкурс відбувався у двох вікових категоріях. У категорії до 12 років включно, прийняли участь читці:  Марта Кузнець  клуб с.Самоволя, Олеся Панасюк  БК с.Завидів, Ілона Гринюк  клуб с. Милятин, Дмитро Каліновський клуб с.Радовичі.

У категорії до 18 років взяли участь читці Каріна Тимощук клуб с. Переславичі, Тетяна Шкарадюк клуб с.Трубки, Олехнович Лілія клуб с.Старосілля, Софія Шелест  БК с.Риковичі. Кожен конкурсант вклав у своє читання усю душу, передаючи суть написаного колись Великою Дочкою Прометея. За підсумками конкурсу, журі визначило переможців та відзначило Дипломами та Подяками голови Павлівської сільської ради.

Перша вікова категорія:

 Два перших місця розділили Ілона Гринюк клуб с.Милятин та Дмитро Каліновський клуб с.Радовичі.

 Друга вікова категорія:

I-ше місце - Софія Шелест БК с.Риковичі, II-ге місце - Тетяна Шкарадюк клуб с.Трубки, III-тє місце  Каріна Тимощук клуб с. Переславичі.

Для відвідувачів було розгорнуто викладку літератури «Співачка зорі провідної», яку підготувала  Світлана Савчук  працівник бібліотеки с.Павлівка.

Пройдуть роки, десятиліття, століття, а Лесина поезія буде жити, бо: «Від юних літ і до останнього подиху стояла наша прекрасна Леся Українка з вояцьким щитом у руці на стражі правди і добра, мов легендарна дівчина-витязь, закута в кольчугу свого безстрашшя, гідності і правоти». Хочеться вірити, що ім'я   поетеси та її творчість будуть живим вогником жевріти у серцях наших дітей. Тож ми вітаємо переможців та учасників конкурсу, бажаємо вам нових перемог та творчого злету!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь