Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Децентралізація очима молоді»

Дата: 13.03.2020 11:45
Кількість переглядів: 1310

11  березня 2020 року в приміщення бібліотеки села Жашковичі відбувся перший захід IV етапу проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» під назвою «Децентралізація очима молоді» у формі діалогу із представниками органів місцевого самоврядування Павлівської громади.    

Захід виявився позитивним діалогом, на якому старшокласники гімназії та активні жителі села почули про те, як змінилося життя населення завдяки децентралізації. Деталізували інформацію Ніна Петренко (заступник сільського голови) розповівши про трирічні позитивні здобутки громади та залучені кошти, Олена Шумик (головний спеціаліст гуманітарного відділу) наголосила на головних акцентах розвитку культури після об’єднання, про бібліотечну реформу та створення публічної бібліотеки з її філіями і бібліотечними пунктами. А також, про створення молодіжно-творчого осередку на базі бібліотеки села Жашковичі – філії Публічної бібліотеки Павлівської сільської ради. Про проєкт ПРОМЕТЕУС, як платформу масових відкритих онлайн курсів першого та найбільшого проєкту безкоштовної освіти для всіх та кожного в Україні, закцентувала Оксана Стасюк (головний спеціаліст відділу фінансів та соціально-економічного розвитку).

Новинкою для старшокласників було змагання між молодим та дорослим поколіннями на швидкість розв’язування кросворду з питань децентралізації. Під час бурхливого виконання завдань молодь отримала нову інформацію  та термінологію з реформи децентралізації, а дорослі жителі ще раз підтвердили свої знання.

Підсумком заходу стали пропозиції та інноваційні ідеї щодо покращення форм роботи сільської бібліотеки. Окремі пропозиції будуть використані при роботі публічної бібліотеки Павлівської сільської ради.

Захід відбувся в рамках проєкту, який виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) #USAID #PULSE #IREX #АМУ #ПУЛЬС.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь