Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пенсійний фонд інформує!

Дата: 14.04.2020 10:19
Кількість переглядів: 559

                           

     

Виплату пенсій по інвалідності продовжено

   

                  У відповідності до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» №540-ІХ від 30.03.2020 року особам, у яких інвалідність встановлена на певний термін та строк повторного огляду, зазначений в довідці МСЕК, визначено у період карантину – з 12 березня по 24 квітня 2020 року, органами Пенсійного фонду України продовжено виплату пенсій на термін до закінчення карантину.

                   Тож, якщо термін виплати Вашої пенсії закінчився до 24 квітня 2020 року, дата переогляду була встановлена з 12 березня 2020 року і Ви не змогли пройти черговий переогляд, хвилюватися не потрібно. Пенсію у квітні Ви отримаєте  в розмірі, визначеному з урахуванням групи інвалідності, попередньо встановленої МСЕК. 

                   Після закінчення карантинних заходів усі виплати буде перераховано з урахуванням результатів переогляду осіб з інвалідністю.

                   Виплата зазначених коштів уже розпочата і проводиться додатковими відомостями у раніше встановлені дати.

                              

     

Підвищення пенсійних виплат в квітні

   

                  1 квітня 2020 року Кабінетом Міністрів України ухвалено постанову «Питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році», яка передбачає збільшення пенсійних виплат таким категоріям:

  • пенсіонерам, яким виповнилося 80 років та у яких розмір пенсії не перевищує 9205 гривень, буде встановлено щомісячну компенсаційну виплату до пенсії в розмірі до 500 грн. Якщо пенсіонеру виповнюється 80 років після 1 квітня 2020 року, така компенсаційна виплата буде встановлюватись з дати досягнення такого віку;
  • старшим 80 років жінкам зі страховим стажем 20 років і більше,  чоловікам, зі стажем 25 років і більше, встановлюється мінімальна пенсія 2600 гривень;

      Виплату пенсій для цих категорій громадян буде розпочато щонайпізніше 7 квітня поточного року.

      Крім цього, у квітні 2020 року, для пенсіонерів, які отримують пенсію в розмірі менше 5000 гривень передбачено виплату одноразової грошової допомоги в сумі 1000 грн. Виплата допомоги буде невідкладно розпочата після внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2020 рік.

             Також уже визначено дату проведення індексації пенсій у 2020 році – 1 травня.

             З 1 травня 2020 року особам, які мають тривалий страховий стаж (30 і більше років жінки та 35 і більше років чоловіки) встановлюється мінімальна пенсійна виплата 2100 гривень;

                   Усі перерахунки будуть проведені автоматично за матеріалами пенсійних справ. Звертатись до структурних підрозділів Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області з заявами про проведення перерахунків не потрібно!    

                           

     

Проведено перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам

   

                  Усім пенсіонерам, котрі після призначення пенсії чи останнього перерахунку пенсії відпрацювали щонайменше 24 місяці, з 1 квітня поточного року підвищено розмір пенсійних виплат.

                   Перерахунок здійснено в автоматичному режимі, без потреби особистого звернення пенсіонерів до органів Пенсійного фонду України.

                   Перераховані пенсії громадяни отримають уже в квітні нинішнього року за основними відомостями.

   

                           

     

Строки звернення за призначенням пенсії на період дії карантину продовжено

   

                  У зв’язку із запровадженими карантинними заходами та відповідно до п.3 Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» з дня оголошення карантину зупиняється перебіг строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг та строків надання цих послуг, визначених законом. Від дня припинення карантину перебіг цих строків продовжується з врахуванням часу, що минув до його зупинення.

                   Зазначений порядок застосовується і при визначенні строків призначення пенсії, встановлених Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

              Статтею 45 згаданого Закону передбачено:

  • пенсія за віком призначається з дня, що настає за днем досягнення пенсійного віку, якщо звернення за пенсією відбулось не пізніше трьох місяців з дня досягнення особою пенсійного віку;
  • пенсія по інвалідності призначається з дня встановлення інвалідності, якщо звернення за пенсією відбулось не пізніше трьох місяців з днявстановлення інвалідності;
  • пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається з дня, що настає за днем смерті годувальника, якщо звернення за пизначенням відбулось протягом 12 місяців з дня смерті годувальника.

В умовах  запровадження обмежувальних заходів громадянам, строк звернення за пенсією у котрих спливає в період карантину, його продовжено до дня його завершення.

     Нагадую, що через веб портал Пенсійного фонду України (www.portal.pfu.gov.ua) можна подати заяву та скановані документи для призначення, перерахунку пенсій, отримати необхідні довідки, консультації тощо.

    Залишайтеся вдома і будьте здорові!

        

 

Заступник начальника

Головного управління

Пенсійного фонду України

у Волинській області                                                                          Т.КОШЛАТА

                  

 

        

                  

                  

 

 

                  

 

        

                  

                  

        

 

 

                  

 

        

                  

                  

 

 

                  

 

        

                  

                  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь