Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Найкращий спосіб зробити дітей хорошими - це зробити їх щасливими

Дата: 01.06.2020 08:55
Кількість переглядів: 771

Фото без опису

   Одного разу я запитала в сонця: «Де живе дитинство, сонечко? Ти таке ж яскраве і невгамовне, а тому знаєш напевно». А літнє сонце, погладивши мене по щоці , відповіло: «Воно живе у дорослих в голові, а в дітей у душі, тому щасливі діти ніколи не думають про те, що варто вести себе серйозніше, а розсудливі дорослі включають своє дитинство лише у ті моменти, коли не відчувають загрози щодо своїх відчуттів, наприклад у компанії хороших друзів, але істинними провідниками в дитинство є їхні діти».

   Діти – це продовження нашого дитинства, а воно таке безцінне, безкорисне, непередбачуване і вразливе. Тому ми намагаємося захистити своїх нащадків і їхнє дитинство – бо вони вміють любити просто так: за те, що ми є поруч і посміхаємося їм назустріч.

     Вже 22 роки Україна щорічно 1 червня святкує Міжнародний День захисту дітей.

    Кожна дитина відповідно до Конвенції ООН про права дитини має право на: життя, ім’я і набуття громадянства, а також право знати своїх батьків і право на їх піклування, на збереження своєї індивідуальності і громадянства,  має право не розлучатися з батьками, право вільно висловлювати власні погляди з усіх питань, що торкаються дитини, право вільно висловлювати свої думки. Жодна дитина не може бути об’єктом свавільного або незаконного втручання в здійснення її права на особисте і сімейне життя, недоторканність житла, таємницю кореспонденції або незаконного посягання на її честь і гідність. Має право на доступ до інформації із національних та міжнародних джерел, має право на користування найбільш досконалими послугами системи охорони здоров’я з приділенням першочергової уваги розвитку первинної медико-санітарної допомоги. Дитина має право користуватися благами соціального забезпечення, має право на рівень життя, необхідний для фізичного, розумового, духовного, морального і соціального розвитку, право на освіту, право користуватися своєю культурою, право на відпочинок і дозвілля, право брати участь в іграх та вільно брати участь у культурному житті та займатися мистецтвом. Дитина має право на захист від економічної експлуатації та від виконання будь-якої роботи, яка може завдати шкоди її життю та розвитку. Дитина повинна бути захищена від незаконного зловживання наркотичними засобами.

     Заради безтурботного дитинства наших маленьких земляків у Павлівській ОТГ працюють люди, які завжди прийдуть на допомогу аби забезпечити їхнє щасливе та безтурботне дитинство. З квітня 2020 року приступила до виконання своїх обов’язків провідний спеціаліст гуманітарного відділу Вікторія Нагорна. Саме на її плечі лягають турботи соціального захисту дітей Павлівщини.

     Згідно даних реєстру у Павлівській громаді зареєстровано 475 дітей дошкільного віку і 1017 дітей шкільного віку. І, нажаль, не всі мають змогу зростати у «здорових» сімейних відносинах.

      Ми всі повинні захищати права не лише своїх дітей, хоча, можливо, і своїх, бо ж як відомо чужих дітей не буває. Кожна дитина повинна бути щасливою, хоча би заради того, щоб світ не втрачав своєї безкорисної любові до оточуючих.

     Любі наші дітки, від усієї душі бажаємо вам бути по-істині щасливими, безтурботно посміхатися, бути любимими і не втрачати бажання любити. Будьте здоровенькі, як найсильніші богатирі ваших улюблених казок. Нехай ваше життя буде безтурботним, як хмари і солодким, як найсмачніші цукерки світу. Пам’ятайте, ми, дорослі, вас любимо, бо ви найпахучіші квіти нашого життєвого поля.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь