Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Жива бібліотека: сторінки змін у громаді за час реформи з децентралізації.... Давайте читати наживо разом!

Дата: 21.08.2020 14:49
Кількість переглядів: 6153

 

Фото без опису21 серпня на відкритому просторі ВП санаторій «Шахтар» відбувся децентралізаційний пікнік «Жива бібліотека: сторінки змін у громаді за час реформи з децентралізації».

Це третій захід який проходив в рамках реалізації проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», що впроваджує Асоціація міст України в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX в Україні) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Розпочався захід з привітання директора Павлівської публічної бібліотеки Оксани Патер, яка закликала всіх присутніх до активного та толерантного спілкування, а також розповіла про правила поводження в імпровізованій «живій бібліотеці».В основі лежить ідея дати змогу зустрітися тим людям, які в звичайному житті не мають можливості для тісного спілкування. Такий підхід підвищує довіру і порозуміння між людьми, допомагає боротися із упередженнями, дізнаватись більше про проблеми громади, ставити запитання, що турбують.

«Живими книгами» працювали представники органів місцевого самоврядування, а саме: заступник сільського голови Ніна Петренко, головний спеціаліст відділу фінансів та соціально-економічного розвитку Оксана Стасюк, головний спеціаліст гуманітарного відділу Олена Шумик.

Говорили про те, які позитивні зміни відбулися у Павлівській громаді в результаті реформи з децентралізації.

Різнобічних запитань до книг було надзвичайно багато, що засвідчує актуальність теми.

Як змотивувати, на перший погляд, байдужих людей до активності? Як працювати в селі з молоддю? Як зібрати сучасні книжки для бібліотеки, фонд якої не оновлювався десятками років? Як створити креативний простір під відкритим небом? Як працювати з історичними пам’ятками на території громади? Як створити клуб інтересів для старшого покоління? Чому важливо розвивати спортивний рух у сільській місцевості? Які інструменти боротьби зі сміттям можна розробити для громади?

Крім того, учасників заходу цікавили питання ремонту вулиць та доріг сіл громади, ремонт та встановлення вуличного освітлення, як відбувається освітня та медична реформи, про роботу ЦНАПу, питання наповнення бюджету та інші питання розвитку Павлівської ОТГ.

Невимушеній атмосфері та комфортному відвертому спілкуванню сприяли ароматний чай та запашна кава зі смаколиками, про які завчасно подбали організатори.

Наприкінці «живої бібліотеки» учасники поділилися своїми враженнями від такого формату спілкування. Отриманий зворотній зв’язок показав, що і тема, і формат зустрічі якнайкраще відповідали поставленій меті заходу.

Марта Денисюк, учасниця заходу,  заакцентувала: «Після читання «живих книг» я дізналася у працівників сільської ради, що отримали люди в результаті децентралізації, які позитивні зміни відбулися у Павлівській громаді в результаті об’єднання, що планується зробити до кінця року. Хочу відзначити, що представники громади готові до діалогу з населенням і прислухаються до нашої думки.»

Родзинкою заходу стала  Ганна Лемешко  (місцева майстриня), яка напередодні Дня незалежності України провела присутнім символічний майстер-клас з виготовлення ляльок - мотанок.

Загалом, захід тривав до останнього учасника, довше запланованого часу.

А всі, хто матиме бажання дізнатися більше про реформу децентралізації, зможуть це зробити, ознайомившись з матеріалами інформаційних куточків в Павлівській публічній бібліотеці та її філії у селі Жашковичі.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь