Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформаційний майданчик – квест: «Бібліотека і молодь: активні зміни»

Дата: 27.08.2020 19:43
Кількість переглядів: 7857

 

Фото без опису27  серпня  в приміщенні бібліотеки с. Жашковичі (філії Павлівської Публічної бібліотеки) відбувся інформаційний майданчик – квест «Бібліотека і молодь: активні зміни».   Це завершальний захід, який проходив в рамках реалізації проєкту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», що впроваджує Асоціація міст України в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX в Україні) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Початком заходу став виступ  завідувачки книгозбірні села Жашковичі Оксани Грисюк, яка розповіла про «айрексний» шлях бібліотеки, що вдалось досягнути та придбати  завдяки даному проєкту. Як наголосила  Оксана Володимирівна, такі проекти – не тільки спосіб активізувати громаду, завдяки ПУЛЬСУ в бібліотеці з'явилася  магнітно-маркерна дошка, молодіжний куточок з пуфами, стильні практичні сумки, багато доступного візуалізованого матеріалу (листівки, брошури, календарі, відео презентації).

Далі учасники перейшли до інформаційного квесту. Інтерактивна гра складалася з інтелектуальних головоломок та різних за рівнем складності задач. Ігровий процес полягав у пошуку орієнтирів, послідовність яких мала привести до фінішу. Кожний наступний орієнтир можна було отримати складаючи літери  у слова та фрази. Виходячи з кількості учасників, гравців було поділено на дві команди. Запитання були різними за тематикою, але рівнозначними за мисленнєвими завданнями. Різні за статтю, віком та вподобаннями присутні продемонстрували креативність, активність, вміння висловили свою думку щодо перспектив розвитку громади.

У заході взяли участь представники органів місцевого самоврядування, а саме: в.о. старости с. Жашковичі Галина Власюк,  головний спеціаліст відділу фінансів та соціально-економічного розвитку Оксана Стасюк та головний спеціаліст гуманітарного відділу Олена Шумик.

Крім того, було вручено сертифікати тим учасникам, які успішно   зареєструвалися на платформі масових відкритих онлайн-курсів Prometheus та пройшли дистанційний  КУРС на тему:«Жінки та чоловіки: гендер для всіх».

« Захід "Інформаційний майданчик-квест: Бібліотека і молодь: активні зміни" мені сподобався. Приємно увійти в оновлену бібліотеку і побачити позитивні зміни, присісти у зручний пуф, із гарного новенького стилажа взяти книгу та поринути у світ читання. Так, як бібліотеки сьогодні стикаються із проблемою недофінансування, змушені шукати інші, позабюджетні джерела фінансування. Саме програмно-проектна діяльність дає фінансову підтримку для подальшого розвитку та поліпшення матеріально-технічної бази. Дякую організаторам, що знаходять такі проекти і беруть у них активну участь. Окреме дякую  Оксані Грисюк за цікавий квест» - зазначила учасниця заходу Ольга Гавдяк.

По завершенню даного дійства усім присутнім подарували еко-сумки із інформаційними матеріалами по впроваджені децентралізації в Україні.

За ці чотири роки даний проект показав, що співпраця громади та  бібліотек однаково корисна для всіх. Важливо грамотно, оперативно та вчасно обмінюватись актуальною інформацією. Така співпраця потрібна всім, щоб підняти рейтинг своєї роботи та ділитися своїми здобутками з іншими.  Дякуємо організаторам за довіру та надану можливість спілкуватися, збагачуватися знаннями, ідеями та ділитися досвідом.

Захід відбувався з дотриманням рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів під час проведення заходів на період карантину у зв’язку з поширенням COVID-19.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь