Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кіноклуб «Децентралізація. Громади. Нові можливості». У Павлівській ОТГ розповідали про переваги та перспективи реформи децентралізації

Дата: 26.10.2017 16:11
Кількість переглядів: 1044

Фото без опису

     26 жовтня у стінах загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів села Павлівка працівник Павлівської сільської бібліотеки Світлана Володимирівна Савчук провела захід під назвою «Децентралізація. Громади. Нові можливості». Засідання кіноклубу стало другим заходом у рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), до реалізації якого на території Павлівської ОТГ долучилися представники громадської організації «МЕТА-ПЛЮС» та працівник місцевої бібліотеки. Проект виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінівIREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). #USAID #PULSE #IREX #АМУ #ПУЛЬС.

     На заході були присутні не лише жителі центральної садиби ОТГ – села Павлівка, – а й з суміжних сіл. Вони дізналися про можливості, які відкриваються перед громадянами у з’язку з проведенням реформи децентралізації. Також присутні мали можливість ознайомитися із результатами роботи успішних ОТГ Волинської області: Голобської, Зимненської, Смолигівської, Устилузької.

   У результаті ознайомлення з наочними прикладами покращення рівня життя та благополуччя завдяки впровадженню реформи децентралізації у присутніх зародилася ідея регулярно проводити подібні інформаційні заходи і в інших селах Павлівської ОТГ.

     Важливою складовою інфраструктури в об’єднаних територіальних громадах є бібліотеки, які поступово мають перейти від роботи у форматі «книгосховища» до формату «інформаційно-культурного центру». Тому, щоб збільшити популярність бібліотекарів у сільській місцевості і не тільки, їх потрібно реформувати, осучаснити, аби зберегти. А працівники бібліотечної справи, мають стати головними інформаторами у громаді. Саме децентралізація-це шанс втілити свої ідеї,щоб привести культуру в свою місцевість - розповіла   провідний спеціаліст з питань культури Павлівської сільської ради  Олена Шумик.

     «У кожного жителя є реальний шанс запроваджувати позитивні зміни у своєму населеному пункті. Проте незнання про такі можливості не дає нам рухатися уперед. Тому такі інформаційно-роз’яснювальні заходи вкрай необхідні для розвитку громади» (Вікторія Сливка, член громадської організації «МЕТА-ПЛЮС»).

     Учасники заходу також отримали друковані інформаційні матеріали щодо реформи децентралізації.Організатори заходу усіх присутніх пригощали кавою та печивом.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь