Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обговорено питання охорони та збереження пам'яток архітектури в громаді

Дата: 08.04.2021 12:25
Кількість переглядів: 1075

 

 

У четвер, 8 квітня, в приміщенні сільської ради відбулася зустріч із власниками (користувачами) пам’яток архітектурної спадщини, які мають статус місцевого та національного значень. Розмову вели заступниця сільського голови Ніна Петренко та головна спеціалістка гуманітарного відділу Олена Шумик.  

З метою забезпечення захисту від загрози знищення, руйнування або пошкодження та дотримання режиму використання пам'яток,  священнослужителям рекомендовано переглянути охоронні договори  та в разі їх закінчення в подальшому переукласти.

Також, наголошено на тому, що відповідно до Закону  України  «Про охорону культурної спадщини» (ст. 24), власник або уповноважений ним орган, користувач зобов’язані утримувати пам’ятку в належному стані, своєчасно провадити ремонт, захищати від пошкодження, руйнування або знищення.

Всі дії, навіть ті, що направленні на збереження пам’ятки, підкреслила Олена Шумик, суворо регламентуються законодавством України і не можуть бути своєвільними. Зокрема, забороняється зносити, змінювати, замінювати, переміщувати (переносити) пам’ятки, їх частини та пов’язане з ними рухоме та нерухоме майно. Відтак, за її словами, всі дії з ремонтних робіт повинні здійснюватися за наявності письмового дозволу органу охорони культурної спадщини відповідно до його компетенції, на підставі погодженої з ним науково-проектної документації.

На території Павлівської сільської ради розташовані 10 пам’яток архітектурної спадщини. З них: 5-місцевого та 5- національного значень, які є туристичними родзинками в громаді.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь