Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чому важливо вакцинуватися проти COVID-19 ?

Дата: 23.04.2021 15:39
Кількість переглядів: 522

Фото без описуФото без опису

Чому важливо вакцинуватися проти COVID-19 ?

Вакцинування допоможе сформувати імунітет до вірусу, що захистить вас від інфікування чи важкого перебігу хвороби.

Вакцинація в Україні є добровільною й безоплатною.

Що відомо нам про вакцину AstraZeneca/Oxford.   Розробником її є британсько-шведська фармацевтична компанія AstraZeneca у співпраці з Оксфордським університетом. Вакцина є безпечною та ефективною для людей віком від 18 років і старше. Країна виготовлення_  Республіка Корея та Індія.  Схвалена ВООЗ для екстреного використання і пройшла перевірку Європейським агентством з лікарських засобів.

Як відбувається введення вакцини?  Вакцина вводиться у вигляді ін’єкції в м’яз плеча.  Після вакцинації необхідно за лишатися у місці її проведення для спостереження принаймні протягом 30 хвилин на випадок виникнення алергічної реакції. Вакцинація проходить у два етапи. Якщо ви отримали одну дозу AstraZeneca/ Oxford, ви повинні отримати і другу дозу цієї ж вакцини за 4–12 тижнів (оптимально 8–12 тижнів), щоб завершити курс вакцинації. Якщо ви захворіли на COVID-19 після отримання першої дози вакцини, другу дозу рекомендовано відтермінувати на 6 місяців.

Вакцина від COVID–19  не спричинить захворювання. Однак, існує ймовірність того, що ви отримаєте першу дозу вакцини вже інфікованим, коли симптоми хвороби ще не розвинулись. Загальна слабкість або підвищення температури — це звичайна реакція на вакцину від COVID–19. Ці симптоми зникають через кілька днів після вакцинації. Проте якщо у вас з’явились характерні симптоми захворювання на COVID–19 — висока температура, постійний кашель, втрата нюху чи смаку — слід звернутися до сімейного лікаря для проведення обстеження на COVID–19.

Вакцинація від Covid-19 допоможе Вам виробити імунітет до вірусу. Після введення вакцини організм певним чином формує імунну відповідь, яка захистить від важкого перебігу та ускладнень від хвороби.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь