Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В громаді відзначили День пам'яті захисників України та відкрили виставку робіт Руслана Кашаюка

Дата: 29.08.2021 20:50
Кількість переглядів: 2840

 

 

Фото без опису29 серпня відповідно до Указу Президента України від 23 серпня 2019 року українці відзначають День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Ця дата обрана невипадково – саме  29 серпня у 2014 році в «Іловайському котлі» держава втратила найбільше бійців за весь час війни на Донбасі.

В цей скорботний день в  громаді проведено ряд поминальних заходів, зокрема в населених пунктах сіл Колона, Милятин та Радовичі, де спочивають герої України.

Цього ж дня, в приміщенні Павлівського ліцею  відбувся тематичний захід «Живі, поки пам`ятаємо», під час якого  презентовано виставку робіт бійця «АЙДАРу» - Руслана Кашаюка. Захід розпочався із виконання гімну України, потому присутні вшанували хвилиною мовчання усіх, хто віддав своє життя за Батьківщину. Заупокійну літію за загиблими відправив настоятель Свято-Воздвиженьського храму с. Колона - Віктор Кузьмич.

Зі словами скорботи  до родин загиблих воїнів звернулися сільський голова Андрій Сапожник та учасник АТО - Петро Нагайовський, які у своїх промовах підкреслили величину подвигу земляків для майбутніх поколінь українців.

У залі витирали сльози, коли говорила мама загиблого Сергія Дармофала –голова ГО «Герої не вмирають!» Софія Дармофал. У її словах біль втрати сина і готовність допомогти тим, хто повернувся з горнила неоголошеної війни, гордість за героїчний подвиг хлопців, які першими пішли у бій з ворогом і віддали своє життя за Україну і за краще життя її народу. Софія Михайлівна зачитала подяку для Руслана Кашаюка, котрий з поважних причин не зміг прибути на пам`ятний захід.

Дуже зворушливо звучали пісні у виконанні соліста-вокаліста, учасника народного аматорського мистецтва Павлівщини Тараса Фітя та Катерини Мозоли. Вела захід Оксана Патер - директор Публічної Бібліотеки Павлівської сільської ради.

Ми маємо памятати... Ми маємо дякувати за наше мирне небо, за наше спокійне життя. Ми маємо шанувати наших земляків, наших славних братів і сестер, які своєю жертовністю рятували наш світ.

Вічна память героям! Слава Україні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь