Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

"Олександр Каліщук: життя і пісня в долю заплелись"

Дата: 22.10.2021 15:14
Кількість переглядів: 5639

 

22 жовтня, в Публічній бібліотеці Павлівської сільської ради відбулась літературно – музична вітальня «Олександр  Каліщук: життя і пісня в долю заплелись».

Олександ Каліщук - український композитор, поет- пісняр, збирач фольклору, диригент, громадський діяч, член Спілки політв'язнів і репресованих України, заслужений працівник культури України, почесний громадянин міста Нововолинська, та за рішенням позачерговій сесії обласної ради від 20 жовтня «Почесний громадянин Волині».

На творчу зустріч Олександр Пилипович завітав зі своєю дружиною Галиною та відомим на території району та далеко за його межами  поетом, депутатом Володимир-Волинської районної ради 8 скликання, громадським активістом  Ярославом Гицем.

Нажаль, враховуючи епідеміологічну ситуацію, що склалася в Україні, кількість відвідувачів була обмежена, але все ж таки,  зустрітися із митцями завітали працівники культури, вчителі, молодь, люди, які знають видатних людей.

Двогодинна зустріч пролетіла, наче одна мить. Присутні ознайомилися зі спільним творчим доробком митців, адже Олександр Пилипович поклав на музику понад сімдесят поезій Ярослава Григоровича. Разом з авторами співали пісні: ансамбль народної пісні «Вінок з барвінку» клубу с. Радовичі (керівник Зоя Гурська) та учасники вокального ансамблю «Мелодія душі» клубу с.Колона (керівник Алла Юндак).Ведуча заходу бібліотекар Публічної бібліотеки Світлана Савчук.

На завершення зустрічі головна спеціалістка гуманітарного відділу Олена Шумик, від імені сільського голови Андрія Сапожника, щиро подякувала гостям Павлівщини за теплу зустріч та зазначила, що надзвичайно приємно, вітати таких гостей в оновленій  Публічній Бібліотеці Павлівської сільської ради. І саме бібліотека це - традиційне місце для зібрань творчих, інтелігентних людей, тих, хто вміє відчувати душею красу художнього слова.

Нагадуємо,що рішенням сесії Володимир - Волинського району  від 26.02.2021р №3/33, 2021 рік в Володимир-Волинському районі оголошено - роком Олександра Каліщука, відтак відповідні заходи відбудуться і в  інших заклах культури  Павлівської громади.

Завершився захід низкою сердечних вітань, добрими побажаннями усіх гараздів та невичерпного натхнення до життя і поезії.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь