Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Творчі колективи Павлівщини - учасники Обласного фестивалю різдвяних святково-обрядових дійств "Три празники в гості"

Дата: 10.01.2022 10:08
Кількість переглядів: 2087

 

Фото без опису

9 січня 2022 року у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка відбувся  обласний фестиваль  різдвяних святково-обрядових дійств «Три празники в гості».

Обласний фестиваль «Три празники в гості» це свято, де оживають народні традиції і обряди наших прабатьків,  повертаючи нас до своїх витоків. На цьому дійстві завжди панує особлива святкова атмосфера, адже це щирий народний празник, якого чекають протягом року і діти, і дорослі, це справжні народні гуляння із колядками, щедрівками, йорданськими піснями.

У святковому дійстві брали участь 29 колективів з різних куточків Волині. Серед них, мали честь представити Павлівщину народний аматорський фольклорно-етнографічний колектив «Берегиня» БК с.Жашковичі (керівник Наталія Мельничук) та народний аматорський вокальний ансамбль «Вінок з барвінку» клубу с. Радовичі (керівник Зоя Гурська).

Під час різдвяного дійства діяла мистецька акція (виставка), на якій глядачі могли помилуватися новорічно-різдвяною атрибутикою. Особливу увагу було акцентовано на представленні різдвяних зірок, виготовлених відповідно до народних традицій кожного регіону. Захід є традиційним і відбувається задля збереження і відродження нематеріальної культурної спадщини, поширення українських, зокрема волинських різдвяних традицій, звичаїв та обрядів.

Організатори обласного фестивалю різдвяних святково-обрядового  дійства – управління культури, з питань релігій та національностей обласної державної адміністрації, Обласний науково-методичним центр культури.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь