Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

За використання лісів господарюючі суб’єкти Волині торік сплатили 130 мільйонів гривень рентної плати   

Дата: 31.01.2022 10:35
Кількість переглядів: 566

 

Упродовж 2021 року на Волині за використання лісових ресурсів до бюджетів усіх рівнів  сплачено 130 мільйонів гривень рентної плати.

            Зокрема, до загального фонду надійшло 108,2 мільйона гривень, а до спецфонду - 21,8 мільйона гривень ренти. Надходження ренти за спецвикористання лісових ресурсів до місцевих бюджетів Волині склали 77,1 мільйона гривень.

Динаміка сплати рентної плати за використання лісових ресурсів в області за підсумками 2021 року – позитивна.

            «Використання природних ресурсів у господарській діяльності передбачає низку обмежень та зобов’язань платників податків. Тому фахівці податкового адміністрування здійснюють системний моніторинг за податковою дисципліною СГД, котрі з комерційною метою використовують лісові ресурси. Для держави і громад важливо, щоб бюджет отримував передбачені законом податкові платежі», - наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

            Очільниця волинських податківців запевнила, що інформація про здійснення підприємницької діяльності з порушеннями вимог закону, зокрема у сфері лісозаготівлі, завжди опрацьовується уважно.

«В межах компетенції податківці аналізують діяльність платників та запобігають можливим зловживанням. Наші спільна з органами місцевої влади позиція – всі бізнес-проєкти повинні бути зареєстровані у встановленому порядку, а бюджет - отримувати визначені законом податки. Громадянам, котрі раніше здійснювали підприємницьку діяльність без держреєстрації, рекомендуємо скористатися можливістю одноразового добровільного декларування», - наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.  

Нагадаємо, що подання одноразової добровільної декларації – це пропонований державою спосіб цивілізованої легалізації активів, які набуті за доходи без сплати податків.    

Щоб скористатися правом на податкову амністію до 1 вересня 2022 року потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно - детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».

Нагадаємо, що збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування – це одноразовий обов'язковий платіж, розмір якого самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору та відображається ним в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації.

Сектор інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Волинській області

 

ПОГОДЖЕНО:                                                                                    Світлана САВЧУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь