Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Коронавірусна статистика: динаміка захворюваності зберігається, але хвороба протікає менш інтенсивно, ніж у попередніх хвилях

Дата: 22.02.2022 09:34
Кількість переглядів: 1782

 

Станом на 21 лютого 2022 року у районі спостерігається ріст захворюваності на коронавірус. Як стало відомо, за тижневий період зафіксовано 1268 випадків нових заражень (проти 1467 за аналогічний попередній період), шестеро людей померли. Отже, і захворюваність дещо зменшилась, і загалом хвороба протікає значно легше, ніж у попередніх хвилях, про що свідчить помірна завантаженість лікарняних ліжок.

На стаціонарному лікуванні у Володимир-Волинському ТМО перебуває 41 хворий з пневмоніями, з них 32 підтверджене ураження інфекцією COVID-19, один у реанімаційному відділенні, на апараті штучної вентиляції легень – один пацієнт. У Нововолинській лікарні з 52 хворих із позитивним результатом ПЛР-тесту – 49, у реанімації четверо, У Іваничах 49 ковідних хворих на стаціонарному лікуванні, четверо з яких перебувають у реанімаційному відділенні.

З метою запобігання важкому перебігу хвороби лікарі продовжують вакцинацію громадян. Так, за тиждень у районі щеплення отримали 1756 осіб. Загалом медиками усіх центрів ПМСД району уже здійснено 123 078 щеплень. Працівниками Володимир-Волинського центру вакциновані 47 252 мешканці, Нововолинського – 48 785 людей, Іваничівського – 12 822 пацієнти, Локачинського – 9 800, Затурцівського – 1720, Литовезького – 2 619 осіб.

«Практика свідчить, що вакцинація діє. В лікарнях достатня кількість місць, щоб прийняти нових хворих, але перебіг хвороби значно легший, ніж у всіх попередніх хвилях. На сьогодні в районі лише одна людина перебуває на апараті штучного дихання, 9 – у відділенні інтенсивної терапії. Ці показники переконують, що почав діяти колективний імунітет. Тож якщо іще з якихось причин ви не отримали щеплення – зробіть це зараз!», - зазначив у підсумку на оперативній нараді голова РДА Юрій Лобач.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь