Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Правила пожежної безпеки під час Новорічних та Різдвяних свят

Дата: 02.01.2023 12:35
Кількість переглядів: 601

Правила пожежної безпеки під час

Новорічних та Різдвяних свят!

 

Наближаються Новорічні та Різдвяні свята. Будинки культури, клуби, шкільні та дитячі установи, державні та релігійні заклади, оселі наших громадян прикрасять Новорічні ялинки – неодмінні атрибути цього свята. Однак, поряд із позитивними емоціями при недотриманні елементарних вимог правил пожежної безпеки можна зіпсувати святковий настрій. У зв’язку з цим Володимирське районне управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області нагадує основні вимоги правил пожежної безпеки під час підготовки та святкування Новорічних та Різдвяних свят.

Під час проведення Новорічних свят:

 - ялинка повинна встановлюватися на стійкій основі;

 - за відсутності в приміщенні електричного освітлення (під час можливого відключення тощо) святкування Новорічної ялинки повинно проводитися тільки протягом світлового дня;

 - ялинку не слід встановлювати в проходах, біля виходів, на шляхах евакуації;

 - ілюмінація повинна бути виконана з додержанням правил улаштування електроустановок; у разі використання електричної освітлювальної мережі без понижуючого трансформатора на ялинці можуть застосовуватись гірлянди тільки з послідовним увімкненням лампочок напругою до 12 Вольт;

- при виявленні несправності в ілюмінації (нагрів проводів, блимання лампочок, іскріння тощо ) вона повинна бути терміново вимкнена;

 - не дозволяється прикрашати ялинку целулоїдними іграшками, а також марлею і ватою, що не просочені вогнезахисною речовиною, застосовувати для ілюмінації ялинки свічки, одягати дітей в костюми з легкозаймистих матеріалів (вати, паперу, марлі і т.ін.).

 

 Отже, основні вимоги пожежної безпеки при влаштуванні Новорічної ялинки та проведенні святкових заходів нескладні й не вимагають особливих матеріальних витрат. Але суворе їх дотримання дозволить не затьмарити веселе Новорічне свято, уникнути всіляких неприємностей, пов’язаних із пожежею.

          Особливу небезпеку виникненню пожежі та травмуванню людей становить використання піротехнічних засобів. Петарди, феєрверки, ракети та інші побутові «іграшки» завжди притягували увагу до себе не тільки дітвори, а й дорослих. Але рік у рік збільшується кількість людей, які отримують від цих забав каліцтво, термічні опіки та різні травми. Дуже часто це трапляється внаслідок необережного чи невмілого користування піротехнічними виробами.  Щоб запобігти біді слід дотримуватися правил пожежної безпеки. Запуск петард, феєрверків, ракет забороняється проводити всередині приміщення, з балконів і поблизу житлових, господарських будівель, новорічних ялинок тощо. Піротехніку не можна зберігати біля приладів опалювання – батарей, газових та електричних плит. Не варто носити вогненебезпечні предмети у кишенях чи сумочках. Не можна розбирати вироби чи піддавати їх механічним впливам, курити, працюючи з піротехнічними виробами.

           Володимирське районне управління Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Волинській області закликає: будьте максимально уважні під час проведення новорічних свят! Бережіть своє та близьких життя!

  

Володимирське РУ ГУ ДСНС України  у Волинській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь