Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Підведено підсумки розвитку освіти за 2022 рік

Дата: 05.01.2023 15:33
Кількість переглядів: 1453

Фото без опису

5 січня  відбулась нарада керівників заклдів освіти  Павлівської сільської ради.

Головний спеціаліст гуманітарного відділу Неоніла Вижва підбила підсумки розвитку освіти за 2022 рік. 

Освітня галузь України, як і всі сфери життя суспільства, зазнала серйозних змін в умовах війни, яка розпочалась 24 лютого 2022 року через повномасштабне вторгнення росії на територію нашої країни.

Пріоритети  освіти у воєнний період:

• забезпечення сталості та безперервності освіти;

• створення безпечних умов для навчання;

• психологічна підтримка учасників освітнього процесу;

• продовження реформ та якісних трансформацій на всіх рівнях освіти.

Ми відновили навчання у школі через тиждень після початку повномасштабної війни, в онлайн-режимі, застосовуючи вже знайомі й нові інструменти, методики, розробки, ресурси.

Внаслідок збройної агресії російської федерації та її наслідків, підготовка закладів освіти до нового навчального року спрямовувалась на створення безпечних умов перебування у закладах освіти здобувачів освіти і працівників. За результатами комісійних обстежень визначено до використання як найпростіші укриття в Павлівському ліцеї овочесховище, підвал спортивного комплексу в с. Колона, підвал амбулаторії с. Луковичі, підвал ліцею с. Риковичі, підвал будинку культури с. Жашковичі.

Виконавчий комітет Павлівської сільської ради вирішив рекомендувати директорам закладів освіти, де є укриття, з урахуванням безпекової ситуації, організувати освітній процес 2022-2023 н.р. в режимі офлайн (Павлівський ліцей, ліцеї с. Колона, Луковичі, Риковичі, гімназія с. Жашковичі). Іншим закладам освіти – з використанням дистанційних технологій.

Відповідно, у 2022/2023 навчальному році розпочали роботу 8 закладів загальної середньої освіти.  Відкрито 10 перших класів для 94 здобувачів освіти.

678 учнів навчаються очно, 375 – в дистанційному режимі, з них 49 - за кордоном (таблиця 1) 5 дітей з числа внутрішньо переміщених навчаються в ліцеї с. Луковичі, Павлівському ліцеї, гімназії імені Михайла Грицюка с. Милятин – філії Павлівського ліцею. Усього здобувають освіту 1053 учні.

Проектна діяльність, освоєння коштів міжнародних фондів, співпраця з Польщею у 2022 році:

  • отримано дві сучасних швейних машинки та оверлок в Павлівський ліцей (проект «Гендерна рівність»)
  • ЗЗСО сіл Павлівка, Луковичі, Риковичі, Трубки безкоштовно отримали та висадили по 10 кг цибулин квітів (проект  Flowers4school   )
  • частина шкіл (Павлівський ліцей, ліцей с. Колона, гімназії сіл. Старий Порицьк, Жашковичі, Трубки, Милятин) – отримали набори «Школа у коробці» від фонду ООН ЮНІСЕФ
  • опорний заклад отримав та освоїв кошти від фонду ЮНІСЕФ 3 тис. доларів (замінено вікна на першому поверсі – їдальні – 7 штук, двері харчоблоку, придбано чотири обігрівачі Уфо в укриття)
  • опорний заклад отримав та ще не освоїв кошти від фонду ЮНІСЕФ 2 тис. доларів на ремонт харчоблоку.
  • завдяки співпраці з гміною Войславіце (Польща) 40 дітей відпочивали в містечку в місцевій школі, були організовані заходи, екскурсії, дозвілля. Все відбувалось за кошти гміни. Сільською радою оплачено проїзд у дві сторони на суму 25,0 тис. грн..
  • на свято Миколая наші діти отримали солодкі подарунки, частину з них забезпечили наші незмінні спонсори. Дякуємо Діброві Валерію Григоровичу,  Олегу Ярославовичу Хом’яку, Світлані Миколаївну Вишневській (надала подарунки для дітей, чиї батьки загинули на війні), підприємству Макском, Агроінвест-Топилище, Павлівському лісництву. Решту подарунків було закуплено за кошти сільської ради. Крім того благодійним фондом «Незабудка» (директор Горбачук Сніжана Миколаївна) надано подарунки усім дітям 1-4 класів
  • завдяки оголошеній акції «Діти заходу – дітям сходу» наші діти підготували 300 подарунків для дітей селища Межове Дніпропетровської області, подарунки уже доставлені;
  • ліцей імені СергіяДармофала та ліцей с. Риковичі 29 грудня отримали Дашборди для використання в укриттях. 

Про роботу з обдарованими, участь педагогів у фахових конкурсах доповіла Ніна Богун.

Приємно, що четвертий рік поспіль за підсумками роботи закладів освіти з художньо-естетичного виховання учнівської молоді грамотою управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації за зайняте ІІІ місце серед сільських рад відзначено гуманітарний відділ Павлівської сільської ради. Це досягнення закладів освіти громади, вихованці яких брали участь в обласних та всеукраїнських  заходах.

Заклади освіти посіли 10 місце серед 53 громад Волині  за результатами участі у конкурсах,  акціях,  конференціях,   походах,  експедиціях,  концертах,  які були організовані та проведені ВОЕНЦ     у 2022 році  ( обласні, всеукраїнські, міжнародні).

Прозвітували про свою роботу директор ІРЦ Діана Маліновська та голова первинної профспілкової організації Ольга Погутяк.

Також хочемо подякувати кожному працівнику освіти, які з перших днів війни організувалися в потужний волонтерський рух: збирали необхідну гуманітарну допомогу, кошти на придбання ліків та військового спорядження для потреб ЗСУ, одяг та харчові продукти, для громадян, чиї домівки постраждали, соціально вразливим верствам населення, людям похилого віку та всім, хто потребує допомоги, плели сітки,шили аптечки, виготовляли свічки….Тож справжню ціну волонтерам тепер знають всі, особливо наші військовослужбовці, які захищають країну від російських терористів.

Троє педагогів наших закладів загальної середньої освіти та технічні працівники гімназії с. Жашковичі, ЗДО с. Милятин з перших днів війни захищають територіальну цілісність нашої держави. Це Воробій Ярослав Іванович, Микитюк Володимир Володимирович – вчителі гімназії с. Жашковичі, Комзюк Васил Петрович – вчитель гімназії імені Михайла Грицюка с. Милятин, Дармофал  Мирослав Володимирович- техперсонал гімназії с. Жашковичі, Терещук Володимир Федорович – кочегар ЗДО с. Милятин.

Слава Україні! Слава ЗСУ!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь