Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Магія слова майстрів золотого пера»: в Павлівці відбулася зустріч з волинськими письменниками

Дата: 24.05.2023 19:45
Кількість переглядів: 1265

 

24 травня 2023 року, в приміщенні Публічної бібліотеки Павлівської сільської ради відбулася творча зустріч із українськими письменниками Надією Гуменюк та Володимиром Лисом. Представила «зірковий  тандем» бібліотекар Публічної бібліотеки Світлана Савчук.

Поспілкуватися із відомими письменниками прийшло багато прихильників їхньої творчості: керівники громади, читачі Павлівщини, бібліотечні та клубні працівники, учні та вчителі Павлівського ліцею. Усіх присутніх приємно здивувала кількість виданих книг авторів та їх нагороди у різних номінаціях літературних та інших премій:

Надія Гуменюк – поетеса, прозаїкиня, публіцистка, членкиня Національної спілки письменників України, заслужена журналістка України, лауреат премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки, володарка Гран-прі Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» та власниця багатьох інших значимих літературних нагород;

Володимир Лис – український журналіст, драматург, письменник, член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників, володар Гранд-коронації Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова», Людина року Волинського краю у номінації «Професіонал року», лауреат літературно-мистецької премії імені Агатангела Кримського, кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ступеня, та власник інших значимих літературних нагород.

Подружжя літераторів презентувало свої творчі доробки, які  побачили світ у видавництвах Харкова – «Енна. Дорога до себе», «Дожити до весни» , «Та, що ламає вітер», «І дощ не змиє всі сліди» та дитяча література «Літо з амазонками», «Сохатик і «Зуб дракона», «Роденія, або подорож…» - Надія Гуменюк. «Вифлеєм», «Діва Млинища», «Камінь посеред саду», «Графиня», «Століття Якова. Людина в п’яти масках" - Володимир Лис.

Майстри слова поспілкувалися з присутніми, розповіли про історії написання  творів, про  сьогодення та власне життя. Кожен, хто завітав на творчу гостину, міг задати письменникам запитання, на які ті охоче відповідали. Таким чином між відомими гостями та аудиторією було утворено дружню бесіду.

Хорошим музичним доповненням до літературної зустрічі став виступ від клубних працівників громади, які заспівали гімн краю «Волинь моя..» та запрезентували прем’єру пісні на вірш  Надії Гуменюк «За ниточку дощу тримаю хмару». А учні Павлівського ліцею декламували вірші поетів.

Оксана Патер директорка Публічної бібліотеки, висловила щире захоплення талановитому сімейному тандему та подякувала їм за прихильність до книгозбірні за те, що змогли завітати на терени Павлівської громади. Доповнила слова вдячності головний спеціаліст гуманітарного відділу Олена Шумик,  побажавши гостям і надалі писати, видавати,  робити усе можливе для наближення перемоги. Гостям подарували коровай, символічний оберіг ляльку - мотанку та друковану продукцію громади.

На завершення  усі присутні могли придбати книги та отримати автограф. Як зізналися гості, ця зустріч вийшла напрочуд по - родинному душевною, цікавою і корисною. Тож і час, відведений на спілкування, збіг непомітно. В усіх учасників залишилися приємні враження від зустрічі та спілкування з творчими особистостями.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь