Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проведення готівкових розрахунків через РРО

Дата: 29.08.2023 13:10
Кількість переглядів: 80

Фото без опису

 

Волинські податківці розповіли представникам бізнесу про правила проведення готівкових розрахунків через РРО

 

Тематичний онлайн-семінар «Працюємо з РРО/ПРРО без штрафів» відбувся 28 серпня 2023 року. Під час дистанційного спілкування з платниками податків представники Головного управління ДПС у Волинській області розповіли про положення Закону № 3219.

Насамперед, посадовці звернули увагу підприємців-учасників семінару на обов’язковість дотримання вимог закону щодо застосування РРО/ПРРО підприємцями-спрощенцями, окрім І групи, докладно поінформували про норми Закону № 3219, який відновлює відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закону).

Із 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону, - акцентував увагу підприємців начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Волинській області Роман Денисюк.

Посадовець відповів на запитання платників податків щодо особливостей роботи з реєстраторам розрахункових операцій і запропонував використовувати у господарській діяльності програмні РРО ДПС.

Нагадаємо, що такі онлайн-зустрічі з платниками податків відбуваються двічі на тиждень. Щоб поінформувати максимальну кількість представників бізнесу про вимоги до застосування РРО/ППРО Головне управління ДПС у Волинській області започаткувало щотижневі семінари з платниками податків у режимі онлайн.

Дистанційні зустрічі на платформі ZOOM відбуваються у понеділок та четвер о 16.00.

            Відповіді на найбільш актуальні питання підприємців щодо застосування РРО/ПРРО надають фахівці управлінь податкового аудиту та податкових сервісів ГУ ДПС у Волинській області.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують платникам податків стежити за анонсами онлайн-семінарів на субсайті та на сторінці ГУ ДПС у Волинській області у мережі FACEBOOK та долучатися до обговорення положень Закону № 3219-IX.

Нагадаємо, що консультаційну допомогу щодо роботи з ПРРО надають у всіх податкових інспекціях області. З переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, варто ознайомитися за посиланням на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

Сектор інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Волинській області

 

ПОГОДЖЕНО:


 Фото без опису

e-mail: vl.official@tax.gov.ua

vl.tax.gov.ua

43027, Луцьк, Київський майдан, 4

телефон: (0332)777-118

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь