Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В громаді відбулось благодійне дійство "Колядуємо та щедруємо усі: і дорослі, і малі"

Дата: 09.01.2024 10:28
Кількість переглядів: 1721

 Фото без опису

   Зима – це пора, коли кожен починає вірити у казку. Зимові свята – це час дива, добра та світла, час, коли кожен вірить в чудо і сам може його творити. Справжню дивовижну казку подарували творчі колективи та солісти Павлівщини, солісти та камерний хор Львівської національної опери разом із "Lviv Clarinet Quartet" під час благодійного дійства «Колядуємо та щедруємо усі : і дорослі, і малі».

  Ця подія об’єднала як дітей, так і дорослих, що спільно взяли участь у святкуванні та виконанні обрядових пісень і колядок.

   Захід розпочався з вшанування пам’яті наших героїв-захисників. Очільник громади Андрій Сапожник спільно з командиром батальйону розмінування військової частини Т0910, майором Владиславом Воробйовим поклали квіти до меморіальних дошок наших воїнів. Після чого ведуча заходу Олена Шумик ознайомила гостей із програмою та наголосила, що кожен охочий може взяти участь в безпрограшній лотереї та зробити внесок в скриньку добрих справ – допомогти військовим батальйону розмінування військової частини Т0910 в придбанні засобів зв’язку та транспортних засобів.

   Розпочалось святкове дійство із вітального слова представників духовенства села Павлівка – отця Петра Пшенички, Миколи Мацюка та Ростислава Бойчука.

  Українські народні дзвінкоголосі й мелодійні колядки та щедрівки звучали у виконанні клубних працівників Павлівщини. Гості поринули у чарівний світ зимових українських народних свят і традицій завдяки чудовому виконанню музичних творів вокальним колективом Павлівського ліцею (керівник – Наталія Прокопчук), учнем Старопорицького закладу освіти Віктора Мозоли, аматоркою клубу с.Самоволя Марії Куцик та Карини Хомич із Смідинської громади.

   Поринути у різдвяну атмосферу присутнім допомогли вокальний ансамбль «Мелодія душі» клубу с.Колона (керівник – Алла Юндак) та народний вокальний ансамбль «Вінок з барвінку» клубу с.Радовичі (керівник – Зоя Гурська)

    Учасники народного фольклорно-етнографічного  колективу «Берегиня» БК с.Жашковичі (керівник – Наталія Мельничук) подарували гарний настрій та вселили надію й віру в кожне серце, виконавши колядку «Україна завжди буде».

   Порадували своїм чарівним милозвучним виконанням колядок гурт «Гарні молодички» клубу села Милятин, колектив клубу села Трубки та потужні голоси чоловічого ансамблю «Хортиця» клубу села Луковичі (керівник – Руслан Недбайло).                          

   Шаленими оваціями глядачі зустрічали довгоочікуваних талановитих гостей – популярних артистів з Львівської національної опери та балету.  Присутні не шкодували оплесків та не приховували захвату від солов’їного голосу соліста оперного театру Петра Радейко. Своє мистецтво присутнім подарував віртуозний баяніст Костянтин Ященко.

    Також не менш цікавою та захопливою була презентація української кухні, яку підготували працівники Павлівської сільської ради, працівники закладів загальної середньої та дошкільної освіти, працівники Публічної бібліотеки і її  філій, комунального господарства, просто жителі громади. Кожен з присутніх міг долучитись до майстер-класу «Вареники для ЗСУ» та зліпити для воїнів вареники й за бажання передати персональне вітання.

    Військові представили зразки вибухонебезпечних предметів, ворожих мін, ракет, знешкоджених і вилучених саперами розмінування на деокупованих територіях країни. Інструктори розповідали глядачам про небезпеку, яку представлять дані знахідки, правила поведінки при їх виявленні.

   Щирі слова вдячності кожному, хто долучився до організації цього благодійного заходу, а саме – нашим місцевим підприємцям : приватним підприємцям Миколі Грицюку та Петру Сарабуні,  які надали значну кількість риби для того, щоб гості могли смакувати  гарячою ухою у цей морозний день, приватному підприємцю Тетяні Дармофал (магазин «Данія Холд») за надання одноразового посуду, директору Павлівського пивзаводу Юрію Пікуті, приватним підприємцям Наталії Прокопчук та Олегу Хом’яку, приватному підприємцю Світлані Вишневській, приватному підприємцю Юрію Денис (магазин «Околиця»), приватному підприємцю Наталії Стецюк, приватним підприємцям Миколі Смалю та Тарасу Фітю, приватному підприємцю Марії Осуховській (магазин «Флоріш»), Ірині Павлюк, майстриням Наталії Мазурок та Оксані Ткачовій, приватним підприємцям Михайлу Рибицькому та Валерію Студинському магазин "Майстер-Буд", приватному підприємцю Петру Дацюку, приватному підприємцю Василю Гринюку, Роману Назарчуку, Володимиру Опікану, приватному підприємцю Ярославу Гимзі, приватному підприємцю Володимиру Дацюку, магазину «Комора» села Луковичі.

   А також слова вдячності за допомогу та підготовку до  свята адресуємо вихованцям та дирекції Сокальської школи мистецтв, керівництву Сокальського Народного дому та Іваничівській селищній раді.

   Величезні слова подяки  керівникам Львівських закладів культури - театру опери та балету імені Соломії Крушельницької, Національного театру імені  Марії Заньковецької, театру Лесі Українки, Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика та Львівського музею історії релігії за надані запрошення, що розігрувалися під час лотереї.

  Зі щирими посмішками та веселим настроєм завершилася зустріч. Але вона не пройшла би так успішно, якби ми не перебували під захистом ЗСУ! Дякуємо кожному, хто ризикуючи своїм життям, невтомно виборює нашу незалежність! Дякуємо тим, хто в тилу, не опускаючи рук, допомагає наближати нашу перемогу! Щиро вдячні усім, хто знайшов час, щоб відвідати це благодійне дійство та задонатив на потреби військовослужбовців.Завдяки Вашій небайдужості нам вдалось зібрати 66 тис.грн. для хорошої справи. Крім того присутні мали можливість  перерахувати кошти у благодійний фонд "Сучасна Україна", який у свою чергу подвоїть зібрану суму. Наразі триває підрахунок загальної суми. Нагадаємо, всі кошти будуть направлені на придбання засобів зв’язку, транспортних засобів для підрозділів, які займаються розмінуванням на деокупованих територіях України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь