Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Словом торкнулися душі...

Дата: 16.02.2024 15:13
Кількість переглядів: 686

Фото без опису

   Леся Українка – геніальна донька українського народу, талановита майстриня художнього слова, творами якої захоплюються до сьогодні. В кожному її слові – музика, лірична, інтимна, відверта…В кожному рядку її вірша – щирість, то наповнена жагою до життя, прагненням нових висот, то зболена та втомлена…Сильна, витривала, мужня жінка, котра була закритою, але виливала всі почуття у віршах. Саме такою ми завжди будемо пам’ятати «дочку Прометея».

    В честь 153-ї річниці від дня народження Лариси Косач сьогодні, 16-го лютого, в приміщенні Публічної бібліотеки Павлівської сільської ради провели конкурс читців під назвою «Мій любий краю». Учасниками конкурсу стали читці гуртків художнього слова, що діють в клубних закладах, учасники художньої аматорської творчості при клубних закладах. Учасники змагалися у двох вікових категоріях : від 11 до 15 років включно та від 15 до 18 років включно;

     Розпочався культурний захід із вітального слова керівника гуманітарного відділу, Неоніли Вижви.

   Оцінювали майстерність читання поезії незалежне та об’єктивне журі: Неоніла Вижва – начальник гуманітарного відділу, Олена Шумик – головний спеціаліст гуманітарного відділу, Вікторія Нагорна – провідний спеціаліст гуманітарного відділу та Оксана Патер – директор Публічної бібліотеки Павлівської сільської ради.

   Завданням учасників було підготувати один твір Лесі Українки чи композицію за її творами, або твір інших авторів про Лесю Українку. Всі конкурсанти показали високий рівень виконавської майстерності, продемонстрували своєрідність манери виконання, зуміли відтворити глибину авторської душі.

    Обрати кращого серед таких умілих виконавців було нелегким завданням. Після тривалих роздумів та аналізу журі озвучили свій вибір. В категорії від 11 до 15 років включно переможницею визнали Анастасію Парадуху з села Завидів. Друге місце розділили між собою Максим Кужель – читець клубу с. Трубки та Анастасія Швець – читець БК с. Риковичі. На третьому місці – читець с. Самоволя, Вероніка Силка. В категорії від 15 до 18 років включно перше місце посіла Анжеліка Данількевич – читець клубу с.Грушів.

    Щиро вітаємо переможців конкурсу, бажаємо творчих успіхів та подальших перемог.

   Дякуємо учасникам конкурсу Алісі Шелест (читець гуртка художнього слова клубу с.Старосілля), Уляні Гринюк (читець гуртка художнього слова клубу с.Топилище), Іллі Марценюку (читець гуртка художнього слова БК с.Луковичі) за ваші артистизм, активність та участь у конкурсі.

   Учасники були нагороджені грамотами та подяками сільського голови.

  Гості та учасники літературної зустрічі не лише вшанували пам'ять великої майстрині, а й мали можливість насолодитись чудовим виконанням художніх творів, збагатитись духовно, відкрити для себе нові стежки в світі поезії. Також на заході була тематична книжкова виставка, яку для любителів книги підготували працівники Публічної бібліотеки Павлівської сільської ради.

    Ведуча заходу – Софія Мазурок, завідувач клубом с.Старосілля.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь