Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Павлівській громаді щедрували та колядували,і дорослі,і малі

Дата: 20.01.2018 20:47
Кількість переглядів: 1125

 

Фото без опису

Активно, весело та з гарним настроєм, з колядками та щедрівками, кулішем, борщем, чаєм і традиційними пірнаннями в крижану воду, 19 січня, в Павлівській громаді відзначили велике християнське свято — Хрещення Господнє.

  Святковий  настрій розпочався із спільної колядки учасників та глядачів свята «Добрий вечір тобі, пане господарю».  До всіх присутніх  з  привітальним словом звернувся очільник Павлівської громади Андрій Сапожник:

 -«Від щирого серця вітаю Вас зі світлим християнським святом – Водохрещем. Для нас це свято символізує очищення від усього нещирого і недоброго. Це свято світлих та нових починань. У цей святковий день, хай серця наповнюються гордістю за нашу громаду та державу, прагненням до єдності та порозуміння. Зичу усім жителям нашої громади, міцного здоров’я, довгих років життя, миру та благополуччя, звершення усіх планів».

Усіх присутніх розважали  господиня  Наталія Мельничук (керівник народного аматорського фольклорного колективу "Берегиня" БК с.Жашковичі) та господар  Віталій  Парфенюк (директор БК с.Жашковичі), запрошуючи один за одним колядників закладів освіти та культури громади.

Так, незважаючи на примхи природи  з’їхались показати своє вертепне дійство із запальними «танцями зігріванцями» творчі колективи  сіл Трубки та Риковичі. Милозвучними  колядками та щедрівками радували присутніх колядники сіл Завидів, Жашкович, Самоволя, Топилище, Старосілля. Окрасою свята виступили  троїсті музики та виступ Світлани Мозоли з с.Старий Порицьк. Чудовим фіналом свята став спів учнів ЗОШ I-III ст. с. Павлівка. Окрім діства,яке демонструвалося на сцені, для присутніх було представлено презентацію традиційного новорічно-різдвяного столу та майстер-клас по ліпінню найоригінальнішого вареника, яке проводила бібліотекар с. Жашковичі Оксана Грисюк та бібліотечні працівники громади.

Всі присутні на святі мали змогу почастуватися безкоштовним гарячим глінтвейном,смачним кулішем та борщем,якими гостинно пригощали працівники Павлівської громади. Всі  колективи, що брали участь у святковому  дійстві, були нагородженні солодкими та заохочувальними подарунками.

Щиро дякуємо організаторам свята в особі голови Андрія Сапожника, спонсорам мистецького дійства: фонду «Прибужжя» та партії «Розумна сила»(представник Ольга Когут).

Свято Водохреща принесло чимало позитивних емоцій, як тим хто купався, так і тим ,хто дивився святкове дійство. Сподіваємося, що такий захід стане доброю традицією і не раз закличе Павлівську громаду на подібне дійство , дарувати новорічно-різдв’яну  радість та тепло  один одному.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь