Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

"Андрію, Андрієчку приворожи мені долечку"

Дата: 13.12.2017 21:08
Кількість переглядів: 1095

 

 

У давнину, коли приходив вечір у переддень свята Андрія, дівчата збиралися у просторій оселі. Господинею дому повинна була бути самотня жінка, яка пильнувала, щоб дівчата під час вечорниць дотримувалися всіх традицій та вірувань. На Андріївські вечорниці приходили тільки неодружені дівчата. Окрім веселих розмов, забав та розваг традиційним ритуалом на вечорницях було гадання. А про що кожна дівчина мріє? Звісно, що про заміжжя. Саме тому більшість дівочих гадань на Андрія мають на меті привідкрити завісу майбутнього, щоб дізнатися, хто буде їхнім судженим.

Саме такі традиції передають із покоління в покоління працівники культури. У ніч на Андрія, дівчата та хлопці зібралася у клубі  с.Трубки на вечорниці. Дівчата ворожили на свого судженого, за допомогою найпопулярніших у народі гадань (на ім’я нареченого, на весілля, на квасолі, на бажання, на нитці, а найбільше задоволення всі отримали від гадання на книзі, коли дівчина задумує бажання  і вказує на якій сторінці і в якому рядку відповідь, так наприклад: коли Настя вийде заміж – відповідь з книги – в маї розумний жениться, а дурна заміж йде).

По приходу хлопців всі  кусали символ свята –  Калиту(яку дівчата разом  місили та спекли). Поверталися додому веселі і щасливі, та кожна із мрією на здійснення своїх бажань.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь