Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

100-річчя бою під Крутами: як проходили пам'ятні заходи в Павлівській громаді

Дата: 29.01.2018 21:32
Кількість переглядів: 1009

 

 

 

Фото без опису

29 січня 1918 року в історії України з’явилася нова сторінка, щедро полита молодою кров’ю,  назва  якої  -  Крути.  Трагічна  загибель студентського куреня під  Крутами стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну. З нагоди пам’яті 100-ї річниці битви під Крутами у закладах освіти  та культури  Павлівської громади пройшли ряд відповідних тематичних заходів.

Відтак, в  закладі освіти  I-III ст. с. Павлівка   представлена  історична година «Вони загинули, щоб ми жили» в якій взяла участь начальник гуманітарного відділу Ніна Петренко.

Цікаву та змістовну героїчну сторінку пам’яті «Згадаймо юність, що згоріла в Крутах», підготували  педагог- організатор  Світлана  Півницька  та завідуюча клубом Наталія Шкарадюк в ЗОШ I-II ст. c.Трубки. Організатори заходу ознайомили дітей з кривавими подіями 29 січня 1918року, пробудили інтерес до вивчення історії своєї країни  та пошану до людей, які боролися за свободу України. Всі присутні мали змогу послухати пісні: «Крутянська тополя», «Виряджала мати сина», «Нас тут триста до бою пішло», «Пам’яті героїв Крут». Продовженням дійства стала  тематична виставка «Крути – наша честь»,  яку підготували бібліотекарі школи та села  Півницька С.Й., Лаць С.П.

Подібні книжкові виставки «Бій за майбутнє України: 29 січня –День пам’яті полеглих у бою під Крутами» та  «Пам’яті героїв Крут», розгорнуті в бібліотеках сіл Павлівка  та  Риковичі.

В рамках проведених заходів їх учасники згадували та вшановували один із найвеличніших подвигів в історії нашої країни – героїчний подвиг юнаків в ім’я своєї Батьківщини. Разом з тим згадували й нинішніх захисників України, котрі боронять її незалежність та територіальну цілісність в Донецькій та Луганській областях.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь