Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пам’яті Героїв Небесної Сотні присвячується….

Дата: 20.02.2018 22:24
Кількість переглядів: 830

Фото без опису

Минуло чотири роки від подій, які назавжди змінили країну і кожного українця. Роки важких втрат, болю і випробувань. Подій, які залишили в минулому мирне розмірене життя.

Лютий 2014 року закарбувався в історичній пам’яті нашого народу назавжди. Вся Україна і весь світ стали свідками холодної жорстокості катів і щирого, чистого, світлого, відчайдушного пориву повстанців. Людей з дерев’яними щитами, які гинули від снайперських куль професійних вбивць. Такою є ціна нашої свободи. Небесна Сотня – це найсвятіший образ новітньої України, а 20 лютого – це день Героїв Небесної Сотні.

Саме цій пам’ятній даті були присвячені  відповідні заходи, які проводились в закладах культури та освіти громади.

Так, в ЗОШ І-ІІІ ст. с. Павлівка відбулась героїчна сторінка пам’яті присвячена Дню пам’яті Героїв Небесної Сотні. Глядачі згадали про події, які відбувалися на майдані, про те, що кожен з «Воїнів Світла» здійснив особистий подвиг – віддав найцінніше – своє життя заради оновлення України. Світлу пам’ять тих, хто віддав своє життя за свободу присутні вшанували хвилиною мовчання. Під час заходу було переглянуто відео-сюжет «Герої не вмирають», пролунали пісні «Свічка», «Ангели». Продовженням заходу стала виставка літератури даної  тематики.

Відповідні заходи відбулись і в клубі села Самоволя. Ведучі години пам’яті «Ми сотнею пішли у небо»  Новачук Вікторія та Кузнець Олександр, розповіли про події Майдану 2014 року та про Героїв Небесної сотні. Усі присутні  вшанували пам'ять загиблих на Майдані хвилиною мовчання. Захід супроводжувався читанням поезій на відповідну тематику, які виконували Новачук Василь, Мазур Ірина, Сенич Дмитро, Шевченко Павло, Кузнець Марта, Мазур Марія, Лойко Ліза, Цапук Ілона, Кузьмич Анастасії. Зворушливі пісні «Повертайтеся живими ", "Над землею тумати", "Тільки щоб не даремно" прозвучали у виконанні Кузьмич Олени, дуету у складі Баранося Андрія та Новачук Вікторії  і дитячої вокальної групи. У фіналі заходу прозвучала пісня"Про мир" .

В книгозбірні  с.Переславичі оформлений куточок пам'яті до Дня Героїв Небесної сотні "Небесна сотня в пам'яті навіки " .

Подвиг Героїв Небесної Сотні неоцінений для України. Їхньою кров’ю вона омита. Нашим святим обов’язком є будувати ту державу, за яку вони загинули і пам’ятати їх подвиг.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь