Павлівська громада
Волинська обл., Володимирський р-н
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

02 Травня, 2019 р., 11:24
2 квітня 2019 року між Громадською організацією «МЕТА-ПЛЮС» (Оксана Стасюк) та бібліотекою с. Жашковичі (Оксана Грисюк) підписано Меморандум про співпрацю з метою реалізації в Павлівській громаді проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС).
28 Квітня, 2019 р., 19:05
Великдень – "Великий день". Свято Воскресіння Христового відбувається навесні, коли оновлюється природа і земля вкривається зеленню, квітами. Це одне з найдавніших і найсвітліших християнських свят. Загалом Великдень - це родинне свято, а тому в гості майже не ходили. Лише молодь збиралася в центрі села, дівчата водили хороводи, а підлітки, набравши крашанок, співали гаївки,  грали в "навбитки". Цю традицію підтримали і в селі Завидів. Директор БК Наталія Редько спільно з настоятелем храму Іоанна Богослова протоієреєм Володимиром Лапінським організували свято "Великдень всіх на гостину просить". Діти вітали прихожан церкви з Воскресінням Ісуса Христа, водили гаївки на церковному подвір'ї. Учасники дійства не лише у піснях прославляли  Спасителя, а щей інсценізували історію "Розмова ангела і дівчинки". На завершення свята протоієрей Володимир подякував маленьким прихожанам за виступ та пригостив солодощами.
28 Квітня, 2019 р., 18:29
    Воскресіння Христове – найбільше і найсвітліше свято усього Християнського світу. На Великдень після Служби Божої люди виходили на церковні площі влаштовували Великі гаївки. Тоді подвір’я церкви перетворювалось на імпровізований театр, де діти та молодь водили хороводи, співали величні весняні пісні і влаштовували символічні забави. Так люди раділи приходу весни, яка символізувала початок, відродження, вселяла надію на щедрий врожай.  Відтак, 28 квітня  для усіх жителів села Трубки стало справжнім святом. Після  Богослужіння на подвір’ї храму Віри,  Надії,  Любові та матері їх Софії відбулося святкове дійство Великодніх гаївок, забав та традиційного конкурсу крашанок. Було дуже приємно бачити людей різного віку та їх посмішки, дітки з радістю танцювали та весело проводили свій час, а батьки не відставали від них. Свято відбулося завдяки спільній співпраці працівників культури  Наталії Шкарадюк, Світлани Лаць та настоятеля місцевого храму отця Сергія Мельничука.  Такі дійства  показують всім, що не забуті народні традиції,  потрібно відроджувати для блага прийдешніх поколінь.  Та й весну закликати і оспівувати – це завжди добрий знак. Знак надії, що все у нас буде гаразд. 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь